Yang lawaknya bila dah sampai tadika dia sibuk tanya mama mana beg sekolah....padahal dia dah galas dari atas motor tue...so over excited sampai terlupa beg kat belakang...hahahha
Thursday, January 30, 2014
Bermotor plak ke tadika
Yang lawaknya bila dah sampai tadika dia sibuk tanya mama mana beg sekolah....padahal dia dah galas dari atas motor tue...so over excited sampai terlupa beg kat belakang...hahahha
Monday, January 27, 2014
Muzium Negeri, Negeri Sembilan
MUZIUM NEGERI
Buka : Setiap Hari 10.00 pagi - 6.00 petangHari Jumaat 10.00 pagi - 12.00 tengahari2.14 petang - 6.00 petangTutup : Hari Raya Aidil fitri dan Hari Raya Aidil Adha...
Tuesday, January 14, 2014
Melantak Sambil Layan Upin Ipin Di Kedai Makan Upin & Ipin
Selamat bercuti sempena Maulidur Rasul...
Sebenarnya sebelum jalan2 dalam Mydin nie bebudak tue dah meloncat2 nampak kedai makan upin ipin tue....
Mari la menunaikan permintaan anak2 ye...
Menu jamah kitorang anak beranak
Cawangan2 yang korang boleh terjah
Monday, January 13, 2014
Cuci Mata Di Mydin, Seremban 2
Nie semua pengaruh Namee la nie..sebelum dia bersalin asyik la dok mention Mydin Seremban 2 yang besar tue..aku nie dah la mudah terpengaruh..apalagi ajak laki dan anak2 g sana....
Bubble Wrap untuk Bungkus Membungkus
Saturday, January 11, 2014
Super Moist Chocolate Cake versi Cupcake
Selamat pagi
Pepagi nie merajinkan diri buat cupcake urk haikak...dah 2 3 hari dok minta lepas try cupcake budak opis aku...
Makanya maknya merajinkan la diri buat walaupun sedar diri pernah buat cupcake tapi memanjang la cupcake tue ke tong sampah maklum la keras so xde la yg nak mkn....
Kecewa punya pasal terus x buat dah...hari nie beranikan diri buat jugak lg sekali...alhamdulillah akhirnya berjaya dan paling penting moist tau...
Sebelum nie aku gunakan resepi nie utk buat kek jer..so klu nak bakar kek, masak selama 45minit yer...
Resepi (dayangjack@dapurku sayang)
*sorry x dpt link coz taip pakai hp jer
2 cawan tepung gandum
2 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bikarbonat
1 cawan serbuk koko
4 sudu besar susu tepung
2 1/2 cawan air sejuk (dari peti sejuk)
2 cawan gula perang
2 sudu kecil esen vanilla
1 sudu kecil chocolate emulco-optional
1/4 sudu kecil garam halus
1 cawan minyak masak
2 sudy kecil cuka @ jus lemon
Cara-caranya :
1. Panaskan oven pd suhu 170C. Sediakan paper cub.
2. Ayakkan tepung bersama baking powder, soda bikarbonat dan serbuk koko didlm bekas besar. Masukkan susu tepung, garam dan gula perang. Kemudian kacau rata.
3. Masukkan air sejuk, minyak masak, esen vanilla dan chocolate emulco. Kacau perlaham-lahan dengan whisk. Pastikan adunan x berketuk.
4. Akhir sekali masukkan cuka atau jus lemon. Terus kacau seeta merta sehingga sebati tetapi jgn terlalu lama.
5. Tuangkan adunan dlm paper cup 3/4 penuh dan bakar selama 20 @ 25 minit hingga cukup masak. (Suhu dan masa bakar bergantung kepada oven memasing)
6. Sejukkan kek setelah masak dan hias ikut topping kegemaran..
Thursday, January 09, 2014
Cheesecake Leleh Akhirnya
Akhirnya dah dapat kat tangan kita..RM 18 jer tau..
Alololo...malu2 plak nak tunjuk kek sedap yer
Sudu adalah bawa dari rumah...tue namanya dah tak sabar nak sampai rumah harus ngap dulu
Terkenang2 siot...
Kek tue lembut dan gebu jer...lagi best cheese leleh tue x muak tau..
Nie namanya model mama yang dah x sabar nak makan...sebesar alam dibuka mulut tue...hehehe
Terbaik...sampai sudu pun tertinggal kat mulut
5 minit kemudian..DONE
Alahai rasa ruginya order satu kotak jer...x puas la makan...ingatkan sempat la sampai rumah..rupanya sempat dalam perut jer...hahahaha
Klu korang nak rasa kesedapan cheesecake leleh nie...g terjah facebook
Anis Cheesecake (sila la klik)
Hari Pertama Tahun Kedua Di Tadika
Yuran bulanan untuk setengah hari RM 180..klu duduk sampai petang RM 350...ok la kot...demi pelajaranmu sayang mama rela berkorban duit tau...janji belajar pandai..jangan hampakan mama dan papa yer...