Tuesday, October 13, 2015

Cuti-Cuti Melaka : Crystal Bay Alai



Sambungan lagi...petang tue dah penat2 berendam dalam swimming pool..meh la kita makan kat luar...
Aku booking hotel nie x termasuk makan...rugi ooo datang Melaka makan kat hotel...dah la kat Melaka nie macam2 port makan sedap..harus la cari makan kat luar...


Lepas maghrib jer terus gerak...kitorg nie bukan pandai pun jalan2 kat Melaka dan port2 makan sedap...just cuba jer nasib...masuk keta..terus search port makan dulu....baca review sana sini terus set Waze...
Mujur la ada cik waze klu x mau menyesat sampai x makan2...


Kali nie cuba makan kat CRYSTAL BAY ALAI


Mujur la keluar hotel awal sebabnya, masa tu kedai makan pun x ramai sangat lagi..Crystal Bay nie dekat port makan yg pemes tue..Parameswara erk...tak ingat la plak
Parking memang susah sikit la kat situ..kemain banyak kereta...kena pandai2 mencelah la...


 Dapat seat jer terus order Sata..memang dari percutian kat Terengganu bulan lepas lagi aku teringin nak makan Sata...akhirnya kat Melaka gak baru dapat makan...puas hati


 Peberet Haikal..otak2...


 Otak2 pun sedap


 Menu kitorg malam tue...kali nie x pilih yang merepek2..pilih menu yang betul2 kitorg makan dan rasa dapat abiskan jer

Aku ambik 3 ekor sotong jer...itu pun jenuh nak abiskan sebab besar sangat sotongnya


 Udang goreng butter..macam pelik plak aku tengok masakan nie..tapi sedap gak la...udang tue plak besar2..yang penting rasa fresh..yang nie aku ambik 8 ekor udang


 Ikan siakap bakar bersambal...terbaik sedap...sambal pun sedap...rasa macam x cukup la plak..isi pun lembut jer...sedang elok sangat


 Nasi lemak comel sangat...besar piring sos tue...3 kali suap dah abis..huhuhu...biasa la nasi lemak 50 sen


 Kalau korang nak makan, jangan lupa cari Medan Ikan Bakar Segar Hj. Musa No. 3 tau...
Macam mana nak tau kedai no. 3..korang cari alas meja BIRU...terus cop tempat kat situ...

Berbaloi order...sebab sedap2 semuanya


 Ikan siakap yang besar macam tue pun murah jer...

Harga pun baru RM 92.30...mampu makan la..sebabnya berbaloi sedap...jangan lupa cari kedai tue klu korang g Melaka tau...



 

5 comments:

  1. Salam, waaahhh sedapnyeee sata! Lamanyee xmakan sata..salu beli time bulan poser je kat bazar ramadhan..aihh, mengidam sata lah pulak..haha
    mmg berbaloi regenye.. :D

    ReplyDelete
  2. ikan bakar hj musa ni mmg best kayrul.. kitorg pun selalu kalau nak makan ikan bakar mmg pegi crystal bay ni.. dekat je ngan umah mak dilah.. tp skrg dah padat sgt kat situ.. nak parking pun susah.. hihi

    ReplyDelete
  3. ehhh korang ni kan!!! rajin sungguh berjalan..jeles iols tau..haha...terliur oiii tengok sata tu!

    ReplyDelete
  4. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  5. perghhhh meleleh weh tgk ikan bakar tu

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...