Wednesday, August 03, 2016

RESEPI BIHUN SUP PHILIPS PRESSURE COOKERS



Sana sini org  mengatakan kehebatan periuk Noxxa tapi tengok pada budget macam x mampu je nak milikinya..huhuhu

Survey punya survey jumpa la Pressure Cooker yg lebih kurang Noxxa gak...boleh la kan..org nak ada pressure cooker ko pun sibuk nak ada gakkan...hihihihi


On the way g beraya hari tu sempat la order kat Lazada..order online guna hp jer...laki bz bawa keta, bini bz gak..bz order barang senyap2..hahaha


Barang dah sampai baru berani bg tau...hahahhaa


Aku order PHILIPS HD2139 PRESSURE COOKER...mampu la nak beli..masa tu harganya RM 299 kat Lazada..klu kat luar kompem2 mahal..cepat2 rembat...


Excited sgt masa dapat tu...dah dapat baru nak belajar cara guna...huhuhu


Order hari Ahad, Selasa dah sampai...ok la cepat gak la...lepas terima terus join group Resepi Pressure Cooker Philips kat facebook..

Bagus sebab ada kawan2 yg berpengalaman yg x loket kongsi ilmu memasak menggunakan PPC..


Beli PPC percuma buku resepi..senang la nak rujukkan


Resepi bihun sup 


Masakan pertama aku buat untuk merasmikan PPC aku tu...bihun sup...berbaloi kot aku beli sebabnya tulang ayam tu lembut..lembut nak gigit sampai boleh telan la..hancur habis tulang tu..hahhaha


Lepas tu aku buat kari ayam plak..x de gambar plak..selalu balik keja terus masak...anak request nak makan kari ayam cicah prata...dah la ayam kejung lg...


Ikut step macam sifu2 PPC tu ajar, ayam kejung sejuk tu pun lembut...x yah tunggu lama2, kejap jer kari ayam siap...next apa plak ye...





17 comments:

  1. Akk ada noxxa smpi skang xpakai2 lg dik..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kak rin guna periuk macam nie...mudah dan cepat kerja memasak..

      Delete
  2. Replies
    1. tengah sale dapat la murah...skrg dah mahal la kat lazada tu

      Delete
  3. Ya Allah. Bestnyaaaa. Mulalah aku nak beli ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli rara..berbabloi sgt..cepat tau nak masak guna nie

      Delete
  4. Wahhh baguslah..murah lak tu ...syabas tuan tanah.

    ReplyDelete
  5. Wow. Aida ada pressure cooker gak.
    jenama sugawa. Dpt free beli dapur.
    lom pernah guna ha ha ha...
    sebab x reti.
    nak guna la nanti :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena try guna tu...lepas nie kompem jatuh cinta..sebab mudahkan keja kita

      Delete
  6. Best gak pressure cooker ni yer..cik nad punye pressure cooker yg cosway tu..pesen lama..haha..ok la kay, selamat memasak dgn pressure cooker baru ni..ada resepi best2 nnti share ye..;)

    ReplyDelete
  7. rajinnyaaaaa.. aku ni bila nak rajinnyaa.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli mahal2 kena la gunakan gak..tapi berbaloi beli sebab mudahkan keja

      Delete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...