Wednesday, September 21, 2016

Riadah di Taman Tasik Titiwangsa



Lama kot x terjah Tanan Tasik Titiwangsa...selalu pergi memanjang la parking penuh sampai naik menyampah nak pergi situ...

Kali nie tiba2 teringin nak pergi situ dah alang2 haikal nak test drive kereta control baru dia...mama follow je..

Ajak atok ngan tok mak join sekaki...boleh la aku jogging sementara layankan haikal ngan hadif main..

Pack giler kot..jalan nak masuk jem panjang...nak kata ada event apa2 xde plak tapi x tau nape la jem teruk sgt...macam biasa la opkos la parking penuh..

Tempat parking pun dah jd tempat meniaga makan2 nie mana la nak cukup...stress sekali lg

Sementara diorg nak cari parling..aku kononnya nak jogging la dulu..sekali..baru nak melangkah lari, hujan turun selebatnya...dah berlari aku jejar kereta plak...laju2 masuk keta..frust sekali lg

Nak kluar dari situ pun kemain jem panjang...sempat la hujan berhenti...ada la rezeki nak jogging...dapat la seround lari...mau semput lari satu titiwangsa tu...


Pelangi petang lepas hujan lebat..cantik

Tengok..sempat lagi nak ambik gambar pelangi bagai...susah tau nak ambik gambar pelangi sekarang..

Makin susah nak lari sekarang...kemain byk org yg naik basikal..jadi x selesa tau..dulu xde la sebanyak nie sewa2 basikal...sekarang adal ada ruang kosong je..situ la tempat sewa basikal...gggrrr

Bahaya tau...klu terlanggar org yg tengah jogging macam mana...tolong la DBKL kawal sikit tempat sewa2 basikal nie..melampau sgt byk sampai menyusahkan orang lain nak beriadah gak tau...gggrrr


Makan2 kat situ dulu





Lepas makan..bg diorg main seround dua dulu baru gerak balik..sedap gak kedai makan kat situ...lepas nie boleh cuba

Takde la aku melantak kaw2..rasa2 je..penat jogging x abis lagi nak melantak plak..x berbaloi kang penat berjogging tu..hahhaha...

4 comments:

  1. jom kyrul kita gi sesama lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kita set g sama2 ye kak amy..hari tu x dapat join kak amy

      Delete
  2. tu yang malas nak pergi sana. Rimas dengan basikal, roller blade bagai.. dengan anak suka kejar belon buih.. kita risau accident dengan basikal roller blade. terlampau sesak sampai jadi tak enjoy nak bersantai kat situ. alih2 pergi je taman metropolitan batu kat jln ipoh dekat dengan rumah mertua, tenang sikit nak bagi anak2 main kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh la plak nak ke sana...kitorg pun x sangka sekarang dah makin ramai yg buat semua basikal tu kat situ..sebelum nie x de la ramai macam tu

      Delete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...