Thursday, September 13, 2018

Kisah Mistik Di Hotel



Maklum la malam Jumaat..kita mulakan kisah mistik di malam hari..

Baru2 nie g bercuti di sebuah hotel yg x sampai setengah jam je dari rumah..maklum la g beramai2 ngan geng blogger lain...pastinya lebih havoc...klu sape ikuti fb kitorg..mesti tau kitorg maksudkan hotel mana..kang mention kat sini kena saman plak..hahhaha

Kisah mistik nie bermula lepas acara sambutan birthday anak2 gojes...malam tu plak berpakat ngan geng goodies utk pack goodies utk anak2 sebelah malam lepas habis acara...

Sampai bilik..baru kat parking dah mistik...bayangkan bilik aku betul mengadap hutan...adoi la...tengah ambik barang kat bonet tiba2 husband suruh cepat2 masuk bilik...dah malam so masuk pun laju2 la

Dah masuk bilik baru tanya..nampak apa td...dia cuma cakap ada benda follow kitorg...adoi mcm mana nak g pack goodies nie...

Tunggu non dtg bilik...kita tunggu dia call sekali hp dia hang la...dah terpanguk lama dia kat luar sorang2...dah mcm2 versi seram dia rasa...

On the way g bilik dia..dah start meremang2 habis bulu kaki...haishh rasa macam dia join kitorg je jalan sebelah2...hhmmmm

Sambil2 tu tunggu anez plak dtg...anez nie partner kisah seram aku tiap2 tahun...asal aku rasa mistik je..mesti anez ada...tahun lepas dia x join family day...eh xde plak segala mistik2 nie...aman je...

Maybe xde geng merayap dan membawang kat bilik org malam2 kot 不不不..so aman la

Anez sampai..start pack goodies anak2...70 pack tu utk siapkan dlm 1 malam...sambil pack sambil membawang sambil selit citer2 seram..pastu memasing ketakutan...pening laki non dengar kitorg membawang..hahahha

Konon nak balik pukul 12 tengah malam klu dpt siap..boleh plak anez cakap balik pukul 1 pagi la..pukul 12 benda2 tu tengah merayap2...pkl 1 dah xde...hahaha...

Pukul 1.30 pagi baru settle pack semua goodies anak2...dah 1 hal plak macam mana nk balik nie....mujur bawa hp..cepat2 call laki suruh dtg ambik...mujur juga bilik kitorg x jauh sgt....

Laki plak dah kluar..dia blur kat mana bilik aku lepas...mujur la on lampu hp..dpt la dia detect aku..klu x malam tu aku ngan anez tumpang tido kat dapo bilik non la..hahahhaa

Hantar anez baru balik bilik...ok selamat sampai bilik...siap melantak nasi goreng lagi...pastu terus tido x sedar diri...hahhaha

Esoknya lepas sukaneka aku malas nak g swimming pool...rileks2 kat bilik sementara laki ngan anak2 g mandi...elok nak bersenang lenang dengar plak org masuk bilik...tunggu2 x muncul2...sekali jenguk x de org....

Mistik kedua muncul plak...tengah dlm bilik air..boleh plak dengar suara bebudak nie balik...diorg klu balik bilik kecoh...tiba2 senyap plak...habis mandi kluar bilik tengok lantai kering...bebudak2 xde...dah suara sape plak aku dengar td...seram lg

Capai hp laju2 whatsapp kat group...diorg suggest pasang surah ruqyah...ok siang2 pun kena sakat...terus pasang surah ruqyah

10minit kemudian baru laki balik ngan anak2...diorg siap cakap x bawa kad bilik...dah kena prank siang2 ngan benda2 mistik nie...adoi la

Balik rumah lepas bercuti tanya la laki...apa benda dia nampak masa kat hotel tu...rileks je dia kata nampak makhluk berbulu hitam..sebijik macam citer alif 3 dimensi...


benda nie muncul kat belakang aku masa kat parking hotel tu


meremang terus

ingatkan dah habis mistik hotel..dia sambung plak mistik sampai ke rumah...baru nak tido malam tu...terasa2 ada org naik katil..laju2 buka mata tengok xde sape terus lari g dok depan ruang tamu..malam tu tido la kmi anak beranak ramai2 depan tv...

Laki aku plak citer malam tu dia masuk bilik memang benda tu ada je dlm bilik...tengah tunggu...dia baca2 sambil bersihkan bilik memang meremang sgt2 dia cakap mcm benda tu dok perhati dia je..

Dah la sampai rumah sebelum..dah ada pelesit yg tunggu kat luar


baru nak bunuh dia lari plak rumah sebelah...memang x lama la RIP nya...baca2 sikit terus bunuh...dah selamat versemadi dlm lubang toilet

Pagi tadi sambung lg mistiknya...laki ngan bebudak dah kluar...dan2 tu la dengar org main guli...eh bukan byk2 guli tau...1 1 guli je..memang silap besar la bunyi siang hari..x tunggu lama terus siap..cepat2 g keja...

Dah macam2 mistik kat rumah plak skrg...jom la pagar rumah...harap cepat2 la benda tu panas dan kluar rumah nie

4 comments:

  1. kau nih kannnnnn. aku pi click gak nak baca. hahaahha dasarrrr sungguh

    ReplyDelete
  2. Aduhhhhh serammm btol.
    Aku kuar jgk kt parking masa maghrib..cuak jgk sorg2..huuuu

    ReplyDelete
  3. bersambung² haa mistikk...adoyaii..nasib la x berjiran dgn ko kt hotel..aku penakut oke..hahaha

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...