Wednesday, December 24, 2014

Cooking Lunch Box



Dah seminggu aku beli periuk ajaib doraemon nie....hari tue cuti x dapat la nak merasmikan lagi..hari nie baru nak rasmikan periuk comel nie...

Beli nie pun kes terpengaruh ngan Julia la nie....klu dah tiap2 hari skodeng tengok dia post aksi2 memasak kat opis tue..apa lagi ..terKLIK dan terBELI la


Aku beli lain sikit dari Ju punya....dah terORDER baru perasan alahai ada lg murah la....huhuhu

Semalam dah beli bahan nak masak..sekali check2 dia punya plug lain la x match ngan kat opis punya...tersadai lagi periuk tue kat opis...


Hari nie misi terlaksana


Rose Red 1.3L Stainless Steel Double Layer Electric Heating Cooking Lunch Box



 Harus la port shopping online biasa LAZADA MALAYSIA

RM 50.00 jer...memang murah sangat...aku beli nie sekali barang2 lain...bila dah over RM100 berbelanja harusla shipping free kan...


 Barang2 yang kita akan dapat..


 Percubaan pertama...mangkuk bawah aku masak nasi just satu port jer...bahagian atas buat telur dadar..just guna 1 biji telur jer

Sebelum letakkan mangkuk tue, please isi air dulu dalam periuk tue...air tue la akan masakkan makanan dalam tue..paham....


 30 minit nasi dah masak...pakej sekali telur dadar...

Next masak tomyam plak..bahan2 untuk tomyam tue aku beli bahan2 steamboat jer..potong kecik, senang nak makan..pastu masukkkan seketul kiub tomyam dan 1sk pes tomyam..paling penting jgn lupa letak air plak


 tomyam dah siap...yang nie lebih kurang 15minit dh siap


 Siap sudah makanan tengahari aku...alhamdulillah jimat 10hinggit hari nie...


Paling penting kena Travel Adaptor macam nie...kang beria basuh beras sekali adaptor xde plak...

Adaptor nie aku beli kat MR DIY jer...only RM3.50..

Selepas nie boleh la sediakan stok seminggu untuk masak kat opis...hehehe

Paling penting boleh makan menu yang kita suka..dan paling best xgunakan minyak dan kurang kolestrol....cuma menu aku hari nie macam terover minyakkan..coz pes tomyam tue yg berminyak...hehhehe

Agak2 korang dah terpengaruh, cepat2 la terjah Lazada...nak menu best2 cuba usya kat blog Julia...jangan lupa KLIK ye

19 comments:

  1. Salam, wahhhh thanx review benda ni, mmg sgt best kot, aje aku pun terbeli jugak ni kang..haha best2, sbb mmg tgh plan nak masak2 kat ofiz ni, hihi, bestnye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus cepat2 sambar barang best nie...memudahkan kita masak lauk2 peberet kat opis...

      Delete
  2. wahhhh menarik nyer... ada yer menda mcm ni... kagummmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun baru tau benda comel2 macam2 nie...best sgt bila dah guna

      Delete
  3. oooo senangnya, leh masak kat tempat study kalau malas nak masuk dapur kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tue...klu malas nak guna dapur besar..harus ada satu untuk memudahkan keja kita...

      Delete
  4. tergoda juga ni hikhik..warna pink lagi..auwww comel sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. pink tergoda dan menggoda lagi tau...hahaha

      Delete
  5. Bestnya..mcm akk cikgu xberbaloi nk msk kat ofis sbb xd tmpt 1 hal..kalau nk jimat akk kena bgun pg2 msk utk anak2...hehehhe..tp xterbuat2 pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk kes emergency macam x sempat masak kat rumah, boleh la spare satu kat opis...kekadang bangun lambat, perut lapar..ini je cara terbaik tue kak rin

      Delete
  6. Seronok tgk korang main masak2 kat ofis...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali masak kat opis best gak..jimat duit dari makan luar tue..hehehe

      Delete
  7. uitt..sengaja tau... uhuhuh masalah lin ni, kayrul jenis susah nak beli bahan basah... nak masak mmg bercinta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. allene, kayrul pun beli barang basah yg jenis tahan untuk tempoh yg lama dan x perlu nak potong2..hehehe

      Delete
  8. Baru jumpa blog ni sebab search susu enfagrow..tp periuk ni meraik gak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. periuk yg memudahkan kita untuk masak dan g travel

      Delete
  9. menarik amat... harus cari satu ni

    ReplyDelete
  10. Salam..saya baru je bli cooking lunch box ni..saya nak tanye brapa banyak air ye nak letak kat dalam periuk tuh kalau nak masak nasi+lauk..sebab ari tu sye msak kat umah nasi ngan telur,dalam 30 minit dh msak..tpi bile kat offce 40 minit bru bleh msak nasi and lauk ayam..ade perbezaan sukatan air ke untuk masak nasi+lauk,nasi+telur..huhu..bru je guna xpndai lagi..hehe

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...