Wednesday, March 18, 2015

Kek Pisang Blended



Dah lama x share resepi yang simple dan paling penting makan seketul x cukup tau...wajib berketul2 masuk perut nie



KEK PISANG BLENDED
Resepi asal : Facebook Resepi Ringkas

1 cawan gula
2 cawan tepung gandum
2 sdt sodabikarbonat
3 biji telur
4 biji pisang berangan / 11 biji pisang emas

- Blender semua bahan dan masukkan dalam paper cup  / acuan (pastikan oles minyak dulu kat acuan tue)
- Kukus 10-15 minit
- Ok siap


 Aku isi 3/4 bancuhan dalam acuan

 Sekali dia punya naik dan kembang semangkuk


Kasi zoom sikit bagi feel terliur tue over sikit

 Sangat2 sesuai buat untuk korang bawa g potluck ke atau mana2 majlis sebab paling penting mudah nak buat dan cepat masak...sekali siap semuanya gebu2 sangat dan sedap...


Aku share resepi paling sedap dan ringkas jer....yg guna banyak2 keja nak kena buat malas sangat..



 
 
 

3 comments:

  1. Ok.dh simpan.nti nk buat sbb hubs suka.ngee

    ReplyDelete
  2. menarik ni.. kalau malas nak buat bleh order tak?? hehe

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...