Wednesday, April 29, 2015

Ubat Batuk Paling Berkesan



Sekarangkan musim hujan..kejap hujan kang panas terik plak memang sangat la mudah demam..


Dah demam kompem penyakit berantai datang demam plus selsema plus batuk..memang penyakit TERBAIK


Aku pernah dulu batuk yang x nak elok2 gak...dah sebulan batuk masih macam tue gak...
Pergi jumpa doktor pun x elok gak...byk klinik pergi byk g la aku togak ubat batuk tue..


Tak cukup klinik, sambung g beli ubat kat farmasi plak...hasil masih jugak sama...
Beli plak gula2 untuk batuk kat 7-eleven..masih batuk kong kong x hingat dunia...banyak sangat kuman tue menari-nari kat tekak nie


Akhirnya kawan aku rekemen gula2 paling mujarat..tak mengantuk pun lepas makan macam ubat batukkan..bila2 masa tekak tue gatal laju je sumbat dalam mulut


Strepsils Chesty Cough Lozenge


Strepsils nie kat ada banyak2 warna so jgn plak tersalah pilih...yang warna purple nie ada 2 jenis tau, jenis melintang dan menegak..jgn plak g beli jenis tulisan melintang tue..memang x berkesan la


Yang jenis pek menegak macam nie paling berkesan..aku banyak jumpa nie kat PETRONAS..kat 7-eleven kekadang je ada...kat farmasi pun ada gak


Harga pun x mahal...last aku beli, harganya cuma RM 4.50


Sangat2 aku cadangkan untuk korang yg dah telan banyak ubat batuk tapi x berkesankan...sila la makan gula2 nie...kompem settle masalah batuk korang


Laki aku batuk pun aku bg makan nie..memang berkesan..aku batuk apatah lagi harus la makan strepsils nie jugakkan...


Selamat mencuba



6 comments:

  1. haah jarang nampak pek purple ni kan.. mujarab ye.. lain kali kalau batuk leh try..:) Cuba Teka

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah sikit nak jumpa colour purple macam nie..x semua kedai ada jual

      Delete
  2. Replies
    1. boleh la cuba...buat masa nie, ini la ubat batuk saya yg paling berkesan

      Delete
  3. sama lah khai..kalau nak start batuk tu makan mmg lega

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul anez, agak2 batuk nak start laju2 hisap ubat batuk nie..

      Delete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...