Wednesday, September 09, 2015

Pertama Kali Hadif Jumpa Doktor Gigi



Minggu lepas Hadif asyik la merengek kata pipi sakit...

Makan tetap selera jer...cuma makin lama makin sakit tue yg dia buat dia mengamuk sakan sangat....
Bila tanya gigi adik sakit ke...dia kata tak...pipi adik yg sakit...


Nak gosok gigi kat bahagian yang sakit pun dia x bagi...macam kritikal sangat la tue...
Sampai gi umah tokmak pun x selera nak makan sebab pipi sakit sangat..


Isnin baru nie bawa la gie jumpa doktor, risau kot2 gigi dia berlubang..kang lambat rawat dah berjangkit plak ke gigi lain...


Pagi tue check gigi bahagian bawah tengok semuanya ok...maybe bahagian atas la kot...


Sepanjang jalan tue, cakap la kita nak gi klinik gigi, kang ulat makan gigi adik macam mana?...

Kemain dia cakap klu gigi sebelah rosak, dia boleh makan guna gigi sebelah lagi...bijak sangat anak mama nie..


Sampai je klinik gigi terus daftar nama...senang keja, x ramai org ...


Kejap jer masuk eh dah settle semua masalah


 Bagus sangat doktornya..

Dulu kita paling takut dengar nama doktor gigi...takut dia cabut semua gigi..kang nak makan manakan...

Hadif pun tengok selesa masa doktor tengah check gigi tue..sambil check sambil ajak borak..sambil puji2 bagi anak2 leka...tau2 dah siap..


Rupanya bukan masalah gigi berlubang pun tapi dia punya ulser kemain la besar terselit celah gusi tue...patut la dia sakit sangat...hehehe


 Klinik Pergigian Dr Pinky...

Aku pun pernah check gigi kat situ..memang puas hati la..kali nie bawa Hadif plak..tengok dia layan budak2 kecik nie bagus sangat...


Hadif keluar jer klinik..berbakul2 puji doktor..doktor perempuan baik la mama...doktor pun bagi adik hadiah la mama...doktor perempuan x marah adik la mama...gigi adik dah tak sakit la mama...



Klu anak korang ada masalah gigi..boleh la try bawa ke klinik pergigian doktor pinky...

Tak jauh pun..untuk korang yg tinggal area kajang dan bandar baru bangi boleh la singgah ke Klinik Pergigian Dr Pinky di Taman Kajang Perdana...


Kalau hari bekerja x sempat nak pergi jangan risau la...hari Sabtu pun di buka jugak

13 comments:

  1. comel btl nama klinik tu.. hehe.. blhla try nt..

    ReplyDelete
  2. Adam lom pernah jumpa doktor gigi. Mummy adam pun dah lamaaaaa x jumpa doktor gigi. Hehehehe

    ReplyDelete
  3. Adam belum pernah jumpa doktor gigi lagi.. Mummy Adam pulak dah lamaaaaa tak jumpa doktor gigi. Hehehehe

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. hahaha comel sgt adik ni tau..ulser rupanya..takpelah leh check gigi terus kan..memang kena biasakan bawak kan..kalau tak bebudak ni takut je..

    ReplyDelete
  6. Salam, hahaha mula2 gelak juga sbb comel je dia kata sakit pipi...rupa2nya mmg sakit pipi sbb ade ulser ye...haha comel..baguslah doktor tu, camni baru budak2 xtakut nak jumpa doktor...even org dewasa pun berani lah jugak kan, hahaha nama pun Dr. Pinky..mcm comel gitu~ hihi..comel je Hadif puji2 mcm tu, haha

    ReplyDelete
  7. Klinik ni untuk perempuan saja je ke apa?

    ReplyDelete
  8. Klinik ni untuk perempuan saja je ke apa?

    ReplyDelete
  9. Klinik ni ade pemasangan braces ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa tengok hari tu..boleh je pasang braces tu

      Delete
  10. Replies
    1. oo dekat erk...kitorg pun x jauh nak pergi pun

      Delete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...