Monday, April 18, 2016

Cerita Seram Di Hotel



Seperti yang dijanjikan...meh kasi rapat2 nak citer seram sepanjang percutian 2H 1M kat Gold Coast Morib...


Check in hari Sabtu petang rasa macam xde apa cumanya kenapa la corridor ke bilik tu gelap sangat2...memang aku dah start x suka part gelap2 nie...nak touch card untuk masuk bilik pun x nampak...melampau sgt tau...mujur la hp ada torch light boleh la suluh..


Kitorg dapat bilik katil single 2 bijik so harus la macam biasa kasi rapat...yg x bestnya bawah katil kemain kotor...kenapa la x bersihkan betul...part lain ok je cumanya lubang air lalu tue plak tersumbat plak kat bilik air...


Ooo belum masuk part seram lagi tau..seramnya berlaku bila dah masuk maghrib...Time pergi bercuti tu aku period so makhluk2 halus nie suka la kan...


Masa laki aku tengah solat maghrib tu, aku dengar la orang bagi salam kat luar bilik...suara sebijik macam salah sorang ahli gojes nie...beria la aku jawap salam sambil berlari2 buka pintu..sekali takde orang lain..masalahnya bukan aku sorang je dengar tau..satu family dengar..


Lepas laki aku solat, dia tanya la sape??..aku cakap xde la org..x pasal kena marah..kenapa x intai ikut pintu dulu sebelum buka...dah cuak aku..


Dah macam Filem MUNAFIK plak..mana la aku..memang mati2 aku ingat ada orang datang bilik...
Dah siap tue terus g makan kat Restoran Juvita..


Ingatkan misteri dah abis..rupanya belum berakhir...balik Juvita tue aku tunggu kat Lobi ngan Anis..
Mula2 diorg bagi tau nak pass barang untuk goodies ngan barang dagangan kat lobi..beria la menunggu sekali x turun..terpaksa la g collect kat bilik jer...dah collect barang goodies, aku berpecah ngan anis..aku follow Anez plak..nama jer sama tapi berlainan ye orangnya...


Sambung collect barang dagangan yg kitorg beli dari satu bilik ke satu bilik..habis collect g bilik Mimi hantar pavlova plak...sambung jemah kat bilik mimi sampai lupa diri...


Jemah punya jemah sampai lupa jam hampir 12 tengahmalam...tengok jemah boleh plak blackout sekejap.....baru kelam kabut nak balik...


Masa naik lif ok lagi la sebab berteman ngan Anez...dah sampai floor aku tengok sunyi giler takde orang kot..padahal kat tingkat 1 tadi kemain ramai orang berlegar2 lagi...naik tingkat 2 terus sunyi..pecut x cukup tanah dari lif ke bilik aku...


Balik x terus tido tau...sambung packing goodies birthday untuk anak2...masa nie anak aku dah tido..cuma husband je la teman...yg x bestnya sambil packing aku perasan ada kelibat hitam belakang  aku..aku buat x tau je sampai aku settle buat semua, kelibat tue sebenarnya masih ada..


Habis jer kemas goodies memang nampak ketara kelibat tue belakang aku...bentuk macam girl tau...x kan nak lari balik malam2 kot...pasrah je la tido sambil baca apa2 yang patut...


Kesian laki aku kena jaga kitorg sepanjang malam...pukul 5 pagi baru dia tido...dia tengah tengok tv tiba2 kepala boleh beralih tertengok kelibat tue kat sudut yang aku nampak malam tu...


Malam tue bukan aku jer kena tau...gojes lain pun kena...sian kat Anis kena sakat bukan2 sampai dia turun dok kat lobi..boleh plak laki dia g kopi2...terpaksa la laki balik awal.. takkan nak biar dia duduk bawah sorang2...kitorg offer gak anis datang bilik tapi kitorg pun takut nak turun bawah..dah macam mana...


Anez pun kena gak...sian mak buyong pun kena sakat...eh ramai rupanya yg kena malam tu...yg biasa kitorg dengar malam tue..bunyi katil berubah2 dari bilik atas...eh bukan 5 minit jer...hampir sejam..takkan la kedudukan katil berubah setiap minit kot..melampau sgt tau...


Bangun pagi masing2 mata panda jer...huhuhu...

Mujur la 2 hari jer kat sini..kalau 3 hari tak tau macam mana aku nak lalui 1 malam lagi yang ngeri di situ...first time melalui pengalaman yang ngeri duduk hotel..


Balik umah ingat dah habis citer misteri tapi berlaku gak misteri nasi basi plak...masa pagi..esoknya nak basuh dah jadi bubur basi plak...selalu klu aku masak, 2 hari terlupa pun nasi masih elok tau..


X tunggu lama...Jumaat tue terus balik Johor untuk berubat kat Pusat Rawatan Islam Terapi Bil Quran...alhamdulillah settle berubat tue..skrg nak misi pagar rumah plak...huhuhu


Moga terus dijauhkan dari makhluk2 yang x dapat dilihat ngan mata kasar nie...



25 comments:

  1. alamak..seramnye..kalau kite xtau la mcm mana tuh..mau berpeluk je ngan laki...takuttttt..baru la nak terpikir2 gie sana sbb tgk ade blogger lain duk up cite kat situ...dh tau gini xjadik la nak gie...kalau gie jugak mcm menempah jer..heheh..terpaksa carik tmpt lain nak bawak anak mandi kolam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira nasib kot falsya....laki pun dah fobia nak duduk kat Gold Coast tue..seram sgt rasa..huhuhu

      Delete
  2. takut kan ciknaa pun dengar part alih2 katil tu.. phew!

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua dengar rupanya part alih2 katil tue...ingatkan kitorg jer...

      Delete
  3. HUAAAA aku sampai harini teringat2 wehh. mmg sesuatu sgt tau bilik tu. Nasib princess okay jeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cukup la sekali terkena rara..x mo dah pergi situ

      Delete
  4. Alahai..cancelled la..huhu
    Ada baca jugak citer lain kt blog lain...huhu

    ReplyDelete
  5. Ok xmo tido hotel tu..g mandi je sudah

    ReplyDelete
  6. misteri siapakah genggam jari pon tak terjawab..tapi memang tangan kanak2...

    ReplyDelete
  7. Keras jugak tempat tu yer..nasib baik semua selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...ingatkan tempat mandi2 macam tu x keras

      Delete
  8. kite pon lamaaaaa dh tringin nkg sni,
    tp since dh dgr 2-3kes yg seram kt sana, pastu baca lak entry ni,
    ermmm kem salam je laaaaa, xmandi kolam pon xpo lahhh. hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitorg terus pangkah tempat tue..x mo lg pergi dah...huhuhu

      Delete
  9. ok bertmbh lg reason utk aku boikot tpt ni..muahaha meremang bulu roma aku bc kisah ko ni..haihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. x semua yg kena yana..nasib je..hihihi

      Delete
  10. Bole tau x blok mana ye? Sbb mmg nk kesana coz ada family day..dh la bwk ank kecik 😢😢

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah....tepaksa gak pegi bulan 12 ni...dh lh ade anak kecik ++ tgh pregnan plk adoii mcm ne ni...aishhh

      Delete
    2. nak cakap blok mana pun x tau la..sebabnya diorg bg bilik secara rambang je..kita x boleh pilih...

      Delete
  11. seyes seram betul mlm tu..kuat betul orang sepak pintu bilik aku..huaaaaa

    ReplyDelete
  12. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah baru balik dari gold coast morib..
    x de pape gangguan..
    nasib baik sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah x de apa2..cuma kitorg je x bernasib baik..hihihi

      Delete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...