Sunday, December 11, 2016

Kenduri Di Melaka...Terjebak Jalan-Jalan Cari Makan



Cuti panjang 4 hari x tau nak g mana dah...semalam ambik Haikal dari Kem Smart 3A...

Hari nie ingat nak dok rumah je..sekali mak mertua ajak g Melaka...harus la follow...hihihi


selfie ngan bujang sorang nie..bosan la tu..jem sana sini

Alahai jalan nak g Melaka jem sana sini...xde accident pun dia punya jem x hingat...rakyat malaysia terlalu prihatin..x tau apa yg diorg tengok sampai jem highway tu ..gggrrrr


jem oh jem..roti mana roti??

Bila dah masuk Melaka..jem lagi...kali nie jem traffic light plak..Melaka memang kaya traffic light..baru jalan x sampai berapa meter dah traffic light lg..dia punya lampu hijau x sampai 60 saat..lampu meeah hambek ko 180 saat...bila mau sampai umah kenduri daa...

Pukul 3 petang baru sampai umah kenduri lepas merempah jem sana sini dr pukul 11 pg bertolak...

Hujan sepanjang hari di Melaka


mak mertua bergambar ngan pengantin..pengantin lelaki tu org taman kitorg..dpt jodoh ngan org melaka..moh la je melaka

Dah alang2 sampai Melaka..harus la beli klebang original coconut shake


Model x berbayar...

Hujan2 pun ramai gak org beli air coconut shake..beratur kemain la panjang...

Harga pun dah naik..dulu beli RM2.50..skrg dah jd RM2.70...

Ok next perhentian ingat nak singgah Pantai Klebang sekali hujan makin lebat la plak...moh la kita cari Kuih Keria Gula Melaka yg pemes tu


Sipi je nampak signboard kedai tu dlm hujan2 nie

Tetap ramai gak yg beratur panjang2 dlm hujan...xde rezeki kitorg nak rasa...habis di tengah jalan...huhuhu

Haikal pun dah lapar..jom la g makan malam plak


Asam Pedas Kota Laksama

Tengok kat instagram ramai yg g makan kat situ..jom la cuba gak...

Ok la..x la sedap sampai kena bg 5 bintang...aku bg 3 bintang sbb roti canai dia sedap..tu pun sebab rembat roti canai hadif..asam pedas biasa2 je...

Aku masak lg ok kot..hahaha


Bergambar ngan makanan yg dah licin...lapar kan..x elok membazir..hahaha


harus ada gambar signboard kedai makan...baru org percaya kita g situ
.hahaha

Perut dah kenyang jom la balik...sempat lagi update citer g melaka on the way balik nie...

Fuhhh...fuuhhhh..sapu sawang dlm blog yg makin tebal...hahaha

10 comments:

  1. Sportinya mak mertua...sebenornya bila g melaka xtau mana kedai asam pedas yg sedap...asyik tak menepati citarasa daku je..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun x tau mana kedai yg best...x jumpa lagi kedai asam pedas yg sedap

      Delete
  2. Hehehe.. Melaka mg sesak sokmo kan. Tu org melaka maroh tu.. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha..byk traffic light sgt melaka tu

      Delete
  3. Kalau jalan nak cari makan datanglah ke 0saka. Macam2 ada. Yg tak pernah tengok pun ada. Awas, banyak yg tak halal,

    ReplyDelete
  4. Wah!!! asam pedas gituu...
    Melaka paling malas pergi sebabbbbbbbbbbb JEMMMMMMMMMMMMMMM hahaha tu yang kalau ke Melaka tu memang memerlukan kesabaran yang tinggi untuk menghadap jem. HIKHIKHIK

    ReplyDelete
  5. perrhh...dah lama x pi balik Melaka

    www.kuronofu91.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. melaka best tapi tu la jem sana sini..huhuhu

      Delete
  6. Dah berapa kali pergi melaka, tapi tak merasa lagi coconut shake & kuih keria tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita nie mudah terpengaruh sgt sis..apa org viral, kita pun nak cuba.hihihi

      Delete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...