Thursday, June 09, 2011

Bukit Tinggi, Pahang - Part 1



Berjalan sakan kitorang cuti-cuti hari ahad baru-baru nie. Lepas g rumah kaca AF9 terus terjah ke Bukit Tinggi la plak. Dah alang-alang dekat jer boleh la terjah. Kalau jauh jangan harap la. 


Kitorang sampai sana pun dalam pukul 2.30 petang so boleh la berjalan-jalan sakan dulu. Bayaran masuk ke kawasan Bukit Tinggi, Pahang nie adalah RM 12.00 untuk dewasa dan RM 8.00 untuk Kanak-kanak. Disebabkan photographer tegar bawah umur so kami suami isteri je la kena bayar.


Jom layan gambar-gambar menarik sepanjang percutian tak terancang nie...
















 Kecik-kecik dah gatal ye nak peluk-peluk




So untuk siapa-siapa nak rasa pergi tempat sejuk, aku tak cadangkan terjah tempat nie coz tempat nie pun dah panas. Dah tak sama lagi masa kitorang datang waktu zaman bercintan dulu, sejuk jer...lebih sejuk dari genting highlands. Sekarang panas terik lagi ada la. Ingatkan baru nak sejuk-sejuk kat sana, rupa-rupanya bahang yang dapat. Untuk ambik gambar yang cantik-cantik mungkin sesuai la.



Ok la sambung nanti kat Part 2 la plak ye...




18 comments:

  1. WAHHHH BESH NYERRR BOLE PEGI GAK NIKH ...NICE PLACE...

    ReplyDelete
  2. he..betul2..kat sini xsejuk pun..xcam kat cameron..ingt lebih sejuk dri cameron..

    ReplyDelete
  3. wah..best2.dr dulu nak g,tp xterpergi la pulak.pdhal,kalu nak balik bentong tu,mmg lalu je kat bukit tinggikan.dah xsejuk ye?tp,tempat cantikkn.

    ReplyDelete
  4. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    اسلام عليكم
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    sejarah honda civic ej @ ek

    wahhhh bestnya belum pernah sampai lagi lerrr... sesuai untuk percutian akan datang nanti

    ReplyDelete
  5. cantek gambarnya..nmpknya sy pegi nnt x berpeluang nk rasa sejuklah..

    ReplyDelete
  6. adieyza : kat sana memang cantik tue yang ambik gambar jadi cantik...hehehe

    ReplyDelete
  7. Fitri Senin : tak la coz ari isnin dah nak keja la

    ReplyDelete
  8. bunga : thanks ye bunga puji2 nie..nie yang kembang montot nie..hahahha

    ReplyDelete
  9. MYA : betul tue..tempat nie memang cantik..cepat terjah

    ReplyDelete
  10. Hanin : betul tue..tertipu sudah

    ReplyDelete
  11. Kamalia : dah dekat dah tue...betul dah tak sejuk tapi kalau nak tengok tempat cantik2 kat sini sesuai sangat la

    ReplyDelete
  12. Afzainizam : kena masukkan dalam list percutian tau

    ReplyDelete
  13. Ardini Humaira : sesekali berjalan sakan

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...