Wednesday, June 22, 2011

"Cartoon" Di Pagi Hari



Selamat Pagi...


Pening kepala pagi nie..semua gara-gara melayan kerenah anak bujang sorang tue la..Semalam kami 2 beranak tidur secara berjemaah lepas aku solat isyak. Tengah tunggu nak tengok citer Ana Lu'lu boleh plak aku terbongkang terus depan tv tue. Tuan Tanah lepas maghrib dah keluar. 


Tengah syok diulit mimpi, terkejut aku bila dengar anak aku menangis. Bila aku tanya nak apa, dia tunjuk dekat tv yang masih terpasang lagi. Masa tue aku tengok jam dah pukul 2 pagi. Aku suruh tidur balik, lagi la dia mengamuk. Boleh dia cakap nak tengok citer cartoon pagi-pagi buta nie...Mujur la ada astro.


Kejutkan Tuan Tanah suruh tukar channel ke Astro Ceria, then aku sambung tidur balik. Anak aku nie kalau terjaga jer mesti cakap "Nak milo satu"...Tak kuasa la aku nak melayan buat milo di pagi-pagi buta tue. Terkedek-kedek la Tuan Tanah bangun buatkan milo untuk anak bujang dia nie. Ingat lepas dah minum boleh la tidur, aku tengok dia boleh sambung layan tengok citer cartoon. Tak kuasa la aku nak tunggu dia. Aku rasa dia sambung tidur balik pukul 5 pagi kot.


Pukul 7.30 pagi dia dah bangun. Segar pulak tue mata. Tak ngantuk langsung. Aku pulak yang lebih-lebih pening kepala.


Perahan Otak : Tali Barut Comey




22 comments:

  1. raif pun sm gak..cmne derang blh ada power cmtu ek..kita ni la yang dok terpening2 kat opis

    ReplyDelete
  2. laa..hebta betul si kecik nih ya tgk tv tgh malam..misti ms pregnantkan dia dulu maknya suka berjaga lewat malam?

    ReplyDelete
  3. tu psl tak kuasa tidur depan tv.seb baik my nuha takut tidur depan tv, sebab selalu usik lizard ada bawah tv sebelum tido..hikss

    ReplyDelete
  4. kayrul... wahhh comey aje danish asik minta milo je hehe.. budak2 dan kartun memang tak boleh dipisahkan...

    p/s: dap kan ceri fresh i like!

    ReplyDelete
  5. @Tina Othman

    memang macam tue la peel dak kecik nie bila dah pandai tengok tv...hehhehe

    ReplyDelete
  6. @Fitri Senin

    betul tue..diorang tak reti nak kesian kat mama diorg kot...jadi mangsa keadaan betul

    ReplyDelete
  7. @HAFIZAL

    memang hebat..bab kartun tak tido pun boleh jer

    ReplyDelete
  8. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    rasanya masa pregnant dulu takde la suka berjaga lewat malam, tidur awal lagi ada la

    ReplyDelete
  9. @e.l.i.s.s.m.i.e

    nie la kes bila dah ngantuk sangat still nak ngadap tv...hambek ko terus terbangkang depan tv gak..hahhaha

    ReplyDelete
  10. @Hanis MY

    betul tue hanis...sekarang kalau buka mata pagi hari mesti minta milo satu...hehehhe

    ReplyDelete
  11. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    balut sarung seat door trim dan dashboard kereta

    sabar ajerr layan kerenah anak-anak yerrr... pagi-pagi bangun semata-mata nak tengok kartun ajerrr... mintak milo... isssshhhhh

    ReplyDelete
  12. cutenyee.. hehehe... adik dni pon kalo kartun memang sanggup bersengkang mata. kalo suh wat keje skolah.. dia p tdo ;p

    ReplyDelete
  13. hahaha..ciap bagun mintak air milo tu..hehe..

    ReplyDelete
  14. haha..tulah gunenye astro! ;D

    ReplyDelete
  15. @THE LEKAT LEKIT STORY

    betul tu..tak lama lagi merasa la ye...hehhehee

    ReplyDelete
  16. @Ardini Humaira


    rasanya semua yang pernah melalui zaman kanak2 macam tu la...hehehhe

    ReplyDelete
  17. @bunga

    bukan sehari jer tau cik bunga, tiap2 hari plak tue....

    ReplyDelete
  18. @Ct Arina

    mujur la astro kalau tak mana la nak cari citr cartoon pepagi buta...haahahha

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...