Monday, December 31, 2012

The Hobbit Mengecewakan



Selamat pagi


Hari Jumaat baru-baru nie usung la anak beranak tengok citer yg memang aku tunggu2 dan tak sabar nak tengok..Padahal dah keluar lama baru berkesempatan nak tengok...hehehe


Kredit to mr google


Mula tue aku nak la tengok citer nie kat AEON Cheras Selatan sekali hambek ko jem giler nak masuk ke situ...Alamatnya terpaksa la tukar tempat ke The Mines..


Mujur la tak ramai org...Sekali tengok tiket wayang pukul 11.45malam la...Adoi la...Berapa lama nak melopong kat situ....Dah puas pusing satu The Mines, akhirnya kitorg  buat keputusan balik rumah dulu kang dah sampai masanya kitorang g la tengok...


Siap balik rumah, lepak2 dan tido kejap, pukul 11.15 terus cargas gerak ke The Mines semula....


Bagi aku citer The Hobbit nie mengecewakan sikit la....Starting tue macam best jer sebab ada frodo


Frodo (kredit to mr google)

Dalam filem tue frodo nampak encem la dari dulu dan ceria sangat tak macam citer2 Lord of The Ring sebelum nie, asyik menangis dan ketakutan jer...Tapi part frodo sikit jer...huhuhu


Sekali bila part Gandalf ajak geng2 dia datang ke rumah Bilbo...Masa nie aku dah start bosan...Bertambah-tambah bosan lagi bila setiap watak dalam citer tue dia punya dialog sikit punya panjang la....Penat tue nak tunggu...Aksi2 lawan dalam tue pun kurang menyengat....


Yang tak tahan tue, sebab kebosanan tengok movie nie aku siap tertido bangun tertido bangun dan akhirnya abis gak....Citer nie macam biasa la lama giler, masuk tengok movie pukul 11.45 malam keluar pukul 2.40 pagi....Hampir 3 jam siot dalam wayang tue..Memang kematu abis la montot nie...


Bila aku tanya Mr Shah yg tak tido bila tengok citer nie..berapa bintang di kasi untuk movie nie???...


Dia kasi 3 bintang la dari 5 bintang....


Sebab dia pun cakap kureng la movie nie....Aku rasa aku ada masalah kot bila tengok movie macam nie asal tengok jer tido...Semua citer Lord of The Rings aku tengok...dan kesemuanya mesti tiket Midnight...dan macam biasa gak aku tertido...hehehe


So terpaksa la beli CD untuk ulang tengok...hehehe

2 comments:

  1. @Falsya

    boring la sikit...dah macam tengok dokumentari pun ada...

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...