Friday, February 15, 2013

Demam beralih umur ke sayang??



selamat pagi...

pagi giler update blog....tak dapat la nak jenguk2 blog lain...

susah hati betul bila anak demam panas nie...balik dari rumah tok mak badan dia dah start rasa panas...lepas mandi makin bertambah panas lagi...adoi la

pukul 4 pagi tadi dia merengek2 x leh tido...pegang badan dia pun dah macam pegang air panas...bila check suhu 38.4c....

bagi ubat demam cepat2...buka baju dia dan lap satu badan...bila nak letak sapu tangan kat dahi mesti dia tarik..macam mana tue nak cepat sembuh...huhuhu

bila pikir2 baru aku ingat hari nie umur hadif dah genap 1 tahun 3 bulan...demam nak alih umur kot...

perkembangan terkini..
- dah makin laju jalan dah pakej lari la
- kuat makan...makanan bebudak x layan...makanan org besar juga dia bantai...
- badan makin semangat
- gigi dah banyak...4 diatas dan 4 dibawah...baru perasan ada satu gigi geraham dah tumbuh dibahagian atas
- makin bijak meniru apa yg abang buat
- dah pandai panggil mama, papa, abang dan boboiboy..perkataan terbaru "ma...pah...pah"...nak ckp dia tumpangkan air la tue...
- bila nak keluar kereta laju jer ambik kasut dia suruh kita pakaikan..bila masuk kereta automatik suruh tanggalkan
- suka menari bila dengar laju yg dia suka....
- azan jer automatik tangan mesti kat telinga...
- suka sepahkan rumah..baru habis kemas jer diorg bangun jer tido dlm sekelip mata rumah dah jadi tongkang pecah...huhuhu

macam x percaya jer hadif dah besar.....harap hadif membesar menjadi anak yg soleh dan berjaya dunia akhirat...cepat sembuh ye sayang

Published with Blogger-droid v2.0.6

10 comments:

  1. budak nak besor.. moga cepat sembuh ea cyg... :)

    ReplyDelete
  2. bler anak kurang sihat, mmg susah hati amat kan...

    get well soon, dear...

    ReplyDelete
  3. cian hadif.. get well soon ye,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks lin....harap2 diorang cepat sembuh

      Delete
  4. mungkin jugak nak membesar tuh..tp betul tinggi temperature tuh..

    ReplyDelete
  5. kalau anak demam, mmg susah hati la kan. selagi x turun temperature tu. Get well soon dear. be strong ye mummy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tue...selagi tanda2 demam tak surut selagi tue la mak bapak susah hati

      Delete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...