Thursday, February 07, 2013

Home Steak, Saujana Impian, Kajang



Selamat tengahari


Hari nie nak kongsi port makan terbaru aku terjah la...


HOME STEAK


Hari tue dah cuba makan kat port sedap di Chili's, kali nie kita g port murah sikit


Aku punya Rib Eye 300gm...Besar dan berbaloi dengan harga, yang tak berbaloinya, nipis gilers roti perancis tue....huhuhu


Tak bestnya makan stik nie, memanjang la daging lekat celah gigih...tak selesa siot nak kunyah2....

Ke gigi aku dah jarang2???...hehehhe


 Mr Shah punya Steak Rusa....kat situ, steak nie paling mahal....Yang tak bestnya, Mr Shah cakap, steak nie kurang masak coz masa dia makan tue, potong jer ada darah still meleleh...macam mana tue???


Klu aku jangan harap la nak abiskan....Sebab dia yang bayar so terpaksa la dia abiskan jugak...


Mujur la dia dah biasa makan daging separa masak so bolehkan je abiskan....



 Air nie berbaloi tapi kurang manis la bagi orang yang kuat makan manis macam aku...Air nie ala2 manis buah la...


Aku punya air tembikai gelas besar punya..Mr Shah air Guava Asamboi...sedap gak...



Daging terlekit celah gigi pun, abis gak aku makan...hahahaha


Air pun habis takde tinggal sikit pun...


Nie bil kitorang...ok la harga berpatutan...


Makanan kat sini ok la tapi takde la sampai termimpi-mimpi kan....


Aku rasa service dia kureng sikit, pekerja dia klu serve makanan macam jenis letak kasar-kasar dan klu boleh dari dapur tue nak baling jer terus sampai kat meja kita...Memang aku tak berkenan langsung cara tue...


Kita berselera nak makan terus putus selera klu gaya serve makanan ala-ala kasar macam tue...tau la awak penat tapi cuba la letak elok2 sikit...bila aku tengok owner nie pun turun padang serve makan untuk kita memang lembut jer letak dan bersopan lagi...terus sejuk hati nie....


Agak2 korang nak buat steak sendiri kat rumah, sebelah kedai tue ada jual daging segar "HOUSE OF MEAT", beli dan masak sendiri baru berbaloi....disebabkan aku tak pandai masak steak so makan kedai je la...hehehhe

17 comments:

  1. Replies
    1. tengok sekali mengoda tengok berkali-kali memang tergoda-goda...hahahaha

      Delete
  2. wwahhh best ni..nnti bleh la g try..rumah pun x jauh dr Saujana...gud entry

    ReplyDelete
  3. wwahhh best ni..nnti bleh la g try..rumah pun x jauh dr Saujana...gud entry

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. klu lalu kajang leh la singgah..hehehe

      Delete
  5. steak! waaa alamanya dni tak pekena steak.. rindu nak makan steak kat kedai makan. sejak ada anak kecik ni tak merasa sangat nak makan di kedai. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala ciannya..takpe tunggu darwish besar sikit leh g makan

      Delete
  6. Salam ziarah sini..yummyyy!sedap :)

    ReplyDelete
  7. Xpenah cuba home steak nie..tp mmg slalu beli daging kt house of meat tu..nati leh cuba ar pas nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeke...saya dulu mula2 kahwin hubby beli daging arnab kat situ..terus kita fobia nak g kedai tue lagi....

      Delete
    2. owhh..de daging arnab jugak ek..hihihi..slama nie mmg beli daging kambing je kat situ..tp dah tukar management dah kedai tu..sebelum nie org lain..Dari hari tu nak tnya..sis duk kajang ye? kajang kt mane? Umah MIL sy kt saujana impian..sbb tu tau sikit2 sal area situ.. :) owhh..salam perkenalan..saya ayza.. :)

      Delete
    3. nampak sangat dah lama tak beli kat kedai tue...tue kisah 5 tahun lepas beli daging arnab kat situ..hehhehe

      yap...saya dok kat taman rakan, bersebelahan bandar sg long...kejanya je la kat saujana impian....salam perkenaalan...klu berjumpa kat kajang nie jgn lupa tegur ye....hehehehe

      Delete
  8. terima kasih sebab share, at last semalam kitaorg pergi :)
    memang superb tempat ni... dah update dalam blog kami, tQ

    ReplyDelete
  9. just for your info~ there is many ways of cooking steak..from rare to well done..when actually most of Malay Western Restaurant that i found will cook to well-done stage..but the best and famous way of having steak is medium rare though some might like it rare (definitely will be some meat juice coming out when u cut it)...so when u said, "steak nie kurang masak coz masa dia makan tue, potong jer ada darah still meleleh" that is half true statement...u can always ask the chef to grill it to the stage that you prefer..tq

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...