Tuesday, March 05, 2013

Mana nak sambung gelang emas putus???



Selamat pagi...


Minggu lepas gelang emas kesayangan dah putus la plak....First time beli gelang tue masa dapat BONUS PERTAMA hasil first time bekerja....


Dulu kira murah la gelang emas nie baru jer RM 500.00 tapi masa tue aku kira mahal giler la..maklum la gaji kecik jer...dapat beli gelang tue pun dah kira bersyukur la...nampak la hasil penat keja tue ke mana....


Tup-tup lepas 12 tahun pakai boleh plak putus....gelang dah expired ke???...konpius betul...


Dapat gaji baru la terkedek2 pergi sambung gelang tue....


Perkara penting nak sambung gelang nie...JANGAN TINGGALKAN GELANG KAT KEDAI!!!


Banyak aku survey kedai emas nie untuk sambung tapi semuanya suruh tinggalkan..esoknya baru ambik...


BAHAYA!!!!!....tau...macam2 boleh jadi dalam satu hari...aku paling takut, hantar lain kang ambik jadi lain...mana la tau kot2 diorang bagi yang tak ori kat kita semula padahal kita nampak sama...


Aku jumpa la satu kedai nie kat Plaza Metro Kajang..Bukan kedai poh kong tau...ala kedai sebelah Watsons tue..boleh la dia siapkan dalam masa 5 minit jer...harus la aku suka....Bayaran untuk sambung gelang emas nie ok la bagi aku....RM 25.00 siap dia cuci balik gelang yang dah kusam tue....terus nampak macam gelang baru...hehehe


Amoi kat kedai tue hint2 la aku suruh tukar dan beli baru...mana boleh maaa...aku sayang sangat tau gelang tue...tue la bukti hasil kerja keras aku...kenangan siot...


 Comel dan kecik jer gelang aku nie...


Lepas repair sajer2 la aku suruh dia timbang sajer nak tau harga gelang aku sekarang nie...beli RM 500 jer sekarang dah RM 1,000 lebih tue....kaya2....untungnya kalu aku beli banyak2 dulu...tapi apakan daya dulu duit untuk makan pun cukup2 jer....hehhehe


Sekarang harga emas dah mahal giler....tunggu harga turun baru boleh tambah koleksi kot...hehehehe


7 comments:

  1. Samalah gelang kita.tapi zurisnya mama yg belikan masa zaman muda remaja dulu.
    Yeke...xtau pun camtu.haritu repair gelang kysha,nasib baik siap time tu gak. Tau dah lah pas nie...

    ReplyDelete
  2. keren.....

    http://gadgetan.com/penyemangat-teknologi-inspirasi-dari-orang-hebat/41341

    ReplyDelete
  3. Klu gelang tangan stainless steel ble tak sambung

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pasti plak sebab x pernah tanya plak ..

      Delete
  4. sis gelang sis kosong ke padu?..gelang sy putus gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gelang saya jenis yg padu tu...ada kedai emas yg minta tinggalkan untuk sambung tapi saya x berani nak tinggalkan kat kedai..so akan cari kedai yang boleh buat hari tu gak

      Delete
  5. sis gelang sis kosong ke padu?..gelang sy putus gak..

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...