Friday, March 22, 2013

Voice Mail Digi Memang Merugikan



Selamat petang


Ada siapa2 pengguna Digi kat sini..meh la geng ngan aku...hehehe

kredit to mr google


Ok nie aku nak kongsi masalah yang selalu aku hadapi tiap kali call no. telefon under Digi nie...tak kisah la korang pengguna 016 ke 014 ke...mesti akan hadapi masalah yang sama macam aku...


Sejak 2 3 bulan nie aku baru perasan asal jer call no 014 ke 016 mesti akan terus masuk voice mail...habis credit aku tau...grrrr...kami suami isteri memang pengguna setia digi...016 untuk kegunaan call family, kengkawan dan lain-lain la...014 kan Digi Easy Prepaid - Buddyz, so percuma la klu laki bini call, so no. tu khas untuk suami isteri bergayut tanpa sempadan...hahaha..tapi yang masalahnya klu dari 016 ke 014 mesti kena caj la...aku kengkadang lupa bawa hp 014 so bila guna 016 ke hp mr shah 014, memanjang jer masuk voice mail...grrrrr


Yang lagi tension klu prepaid pun cukup2 makan, klu dah 10 kali call asyik masuk voice mail maunya kredit aku habis macam tue..dah mula la rasa macam melampau2 tahap mencekik darah tak hingat...


Pagi tadi terus zas aku call Digi Customer Service Helpline 016-2211 800 (24hr)...


Pening juga nak pilih yang mana bila call tue...janji tekan2 dapat kat orang Digi...Terus la mengadu masalah aku nie....Baru aku tau, rupanya boleh klu kita nak stop penggunaan "Voice mail" tue


Ok...dah suruh pun diorang stopkan terus voice mail tue...bukan untuk handphone aku jer siap suruh untuk handphone Mr Shah lagi...tapi klu korang nak buatkan untuk no. handphone org lain pastikan korang tahu no. telefon tue didaftarkan atas nama siapa tau...


Selamat sudah kredit aku sekararang...hehehe

P/s : klu nak jimat kredit masa bergayut telefom tue bertukar la ke digi easy prepaid-buddyz...jimat dan free untuk call 3 no digi juga..cuma korang kena top-up setiap bulan untuk aktifkannya je la...*oppss dah macam jurucakap digi tak sah plak...

7 comments:

  1. Alamak..memang tak pakai Digi ni..kawan2 pun x ada yg pakai. Sebab kalau balik kg line kelaut..so setia lah pakai maxis yang memang mahal tu. Tapi still redho. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab percuma harus la pakai...digi tetap dihati la...hehehe

      Delete
  2. saya pun sama guna digi easy. sangat best !! tapi kalau yang macam kes akak tu...gulp. memang telan banyaklah. :/

    ReplyDelete
  3. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Dh cl cust service tp pening ceq tataw nk tekan yg mna 1

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...