Monday, September 19, 2011

Anak Nangis Mama Pun Join Berjemaah Nangis



Selamat pagi..3 hari blog bercuti sama macam tuannya bercuti gak..


Nak story edisi nangis secara berjemaah...memang citer menyayat hati betul la. Semalam bawak si dak kecik tue gie main bowling coz dah 2 3 hari dia dok meroyan nak main bowling. Maybe dah lama tak main bowling kot...Lepas asar terus cargas bergerak ke Alamanda nak main bowling. Nanti la aku story citer bowling ye..sekarang nak story lain dulu..


Lepas main main bowling, bawa la dak kecik nie g main mainan bersebelahan Parksons tue, memang tengok dia enjoy abis la..dah malam, mama pun dah penat sangat plus tekak yang rasa nak muntah je nie coz makan banyak sangat terus ajak nak pusing usha barang kat Parksons jap..Sekali dak kecik tue tak nak ikut, dah meraung-raung nak main lagi...padahal dah lama giler dia main...


kredit to mr google

 
Entah hantu mana merasuk mama malam tadi terus hilang sabar, padahal boleh jer temankan dia main sekejap....tak pasal2 terus balik. Sepanjang perjalanan nak ke kereta tue meronta-ronta dan menangis tak hingat dunia kat Alamanda tue. Dah macam budak kecik kena culik plak. Masuk dalam kereta pun still nangis lagi. Mama yang hati tisu nie pun turut sama nangis berjemaah. Rasa ralat sangat tengok dia nangis tersedu-sedu kat belakang. Hantu dah merasuk badan mama nie terus biarkan je dia nangis sorang-sorang padahal boleh jer mama pujuk...


Sepanjang jalan balik ke rumah pun dia menangis tak berhenti. Mama tengok je, lepas nangis dak kecik nie macam merajuk membawa diri nak tidur la..tapi still tak tidur gak...maybe rasa bersalah ngan mama kot. Dia datang kat mama pastu, cium pipi banyak kali dan ambik tangan mama dan cium bebanyak kali gak. Mungkin nak minta maaf la tue. Terus bertambah lebat mama nangis coz touching tengok dak kecik dah pandai buat macam tue.


Sampai rumah, mama terus bawa diri tidur dalam bilik, yang dak kecik nie mungkin ingat mama marah lagi..tak berani nak dekat mama. Mujur la papa ada, papa la yang mandikan dan layan dak kecik nie. Mama terjaga dalam pukul 11 tengok anak beranak dah terbongkang depan tv. Kesian plak tengok, selalu nak tidur mesti nak menyusu..malam tadi tidur tanpa menyusu dulu....


Pagi nie pun bila mama kejutkan bangun pun dia still macam takut-takut ngan mama, bila dah cakap mama tak marah dan jangan buat perangai lagi macam semalam...baru la dia ceria dan cakap ok..


Mama marah sekejap je la sayang...nanti mama bawa haikal main puas-puas ye dengan syarat kena dengar cakap la ye...


Dah terlebih panjang plak entri emosi aku pagi nie....mama-mama kat dunia nie pun mesti berkeadaan macam aku gak bila hantu dah merasuk dalam badan tue..ke aku sorang je macam ni???..hehehehe


Perahan Otak : Tali Barut Comey

5 comments:

  1. marah² sayang.....

    biasalah tu

    ReplyDelete
  2. ALAH SEDIH...TAPI BUDAK SEKARANG EMMAN CAM CERDIK TERLEBIH KOT...TAPI BAGUS LA HAIKAL...SAYANG MAMA...

    ReplyDelete
  3. mcm2 lah, mama letih tgk anak nangis lah tu, tu yg join nangis jugak

    ReplyDelete
  4. memang pon kan..kekadang tu memang perasaan kita jadi camtu..tiba2 nak joint sekaki..dulu mama qis pon pernah juga jadi camtu..ank nak naik keta kontrol..tapi kazen dia tak kasi..punya la melalak sampai tersedu-sedu..mama pon joint sekali...kesian tgk..malam tu juga pergi beli..huhuhuhuuh

    ReplyDelete
  5. alahaiii sapa tak sayang anak wehhh marah kejap reda lah tuuu.... ye lahhh kadang budak meragam nak layan kerenah dia jadi hot gak

    buat pembaca blog kami
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Jom Terjah entry terbaru ??
    air balang kawin

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...