Thursday, September 22, 2011

Tinggal 48 Hari Je Lagi..Sabar..Sabar



Pejam celik pejam celik..macam tak caya je tinggal 48 hari lagi untuk berakhirnya sebuah penantian..


Bukan penantian nak kahwin ye macam Zie..seronok baca blog orang yang tengah buat persediaan perkahwinan. Kalau 4 tahun lepas aku kenal dunia blog, kompem aku pun salah sorang yang excited macam Zie gak...Sekarang dah berkeluarga dan nak timang cahaya mata kedua, harus la nak kongsi citer gak...

Untuk tatapan anak-anak aku nanti gak. Mana tau diorang malu nak tanya kat mamanya..So baca je la blog mamanya nie..


Semalam serius aku bz tahap kritikal..rasa macam nak cabut balik je dan tinggalkan semua kerja opis..Macam berani je nak buat..hehehe


Hari nie nak submit tender sebelum pukul 12, semalam baru terkial-kial nak taip report bagai. Tue pun tak siap gak, terpaksa angkut buat kat rumah...Tak sanggup la aku berlama-lama buat kerja semalam coz baby dalam perut nie asyik la buat reformasi. Dah macam pemain bola handalan la aku rasa. Semua penjuru perut bergerak. Sampai nak tegang la perut nie..Aduhhhh....


Maybe dia lapar kot. Lepas balik rumah, melantak la dengan harapan baby akan cool..takde maknanya, lagi rancak bergerak ada la..


Mujur la hari nie sempat gak settle semua dan dah selamat submit tender tue sebelum pukul 12 tengahari...


Buka web page baby center tengok perkembangan baby jap..


 Ohh patut la aku asyik rasa nak terkucil je memanjang, rupanya kepala baby dah turun ke bawah..





Berdasarkan jadual kat atas tue..tinggal lagi 48 hari baby nak jenguk dunia...sekarang dah masuk minggu ke 33. Kalau boleh nak sangat baby keluar awal...sama tarikh ngan anniversary kitorang pun ok gak...Kalau dia keluar ikut tarikh due tu abis la coz 2 hari lepas tue kenduri kahwin adik ipar...hwaaaa..tak boleh join sekaki....


KLIK SINI kalau korang pun nak tengok perkembangan baby korang ye..bagi yang pregnant je la..kalau yang pregnant lemak tue, tak boleh tau..hehehhe


Perahan Otak : Tali Barut Comey

22 comments:

  1. kita dah lepas. tgk perkembangan depan mata jer.. apapun alhamdulillah.. Kita doakan kamu selamat semuanya.

    ReplyDelete
  2. ouhh.. camtu tunggu 4 tahun lagi lah baru saya boleh jenguk website tu.. hehehe :)

    bestnya nak tambah cahaya mata! Nita harap semuanya selamat InsyaAllah.

    ReplyDelete
  3. 48hari lg...tahniah kak,best nya dpt baby comel nnti :)

    ReplyDelete
  4. wuuu takotnye..
    semoge berjaye melahirkan anak ke-2 ni. go go go!

    comelnye bby dok dalam perut. kite kecik2 mesti cute gile camtu. bhahaha

    ReplyDelete
  5. sonoknya nak dpt baby...i plan thn epan nak tambah baby no.3..hehheheh..

    ReplyDelete
  6. Tak lama lagi tuuuu.... kata orang 9 bulan campur tolak 10 hari ajerr...

    eeemmmm sabooo banyak-banyak doa mudahan semua berjalan lancar....

    buat pembaca blog kami
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Jom Terjah entry terbaru ??
    kesan embun pagi pada kereta

    ReplyDelete
  7. Q.S jugak eh, nak submit tender tu hehe

    ReplyDelete
  8. @THE LEKAT LEKIT STORY

    dah selamat cik lekit..kita je yang masih tertunggu2 nie...hehehehe

    ReplyDelete
  9. @Cik Anita

    takpe nita, pejam celik, pejam celik dah 4 tahun nanti...rasanya semua blog citer kahwin akan nita terjah kot..hahaha

    ReplyDelete
  10. @MYA EL QAYREENA AZRYAN

    betul tue..tak sabar pakej ngan fobia sakit nak bersalin...

    ReplyDelete
  11. @Un Phat Lee

    kena cepat kahwin nie..nanti dah tua ada anak yang tolong jagakan..

    ReplyDelete
  12. @cik mona

    tengah takut la nie tapi harap2 semua cepat keluar nanti

    ReplyDelete
  13. @intan morsalin

    bestnya..kita cukup la 2 je kot...takut tak terjaga plak kang

    ReplyDelete
  14. @Afzainizam

    harap2 semuanya berjalan ngan lancar la jangan baby nak keluar ikut tingkap sudah

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...