Tuesday, January 31, 2012

Pasar Karat / Bazar JB Bikin Duit Aku Habis



Selamat tengahari


Masih citer jenjalan kat Johor lagi. Lepas g JPO tue ingat nak terjah Pasar Karat sekali bila dah sampai betul-betul kat tempat tue..sekali hujan turun dengan lebatnya. Maka terpaksa la cancel jer...Muka Tuan Tanah memang kecewa abis la...


Balik jer dari percutian 2 hari 1 malam di Lotus Desaru Beach Resort, terus terjah semula Pasar Karat malam tue gak..Ala-ala downtown / uptown kat KL la..

Bukti kitorang dah sampai Pasar Karat. Aku konpius sikit, signboard Pasar Karat tapi lorong tue sunyi jer...

 
 Abang long yang nak berdukung jer...Mau patah tulang Tuan Tanah dukung malam tue

 Peminat barang-barang lama boleh terjah sini

 
 
 Berhenti minum kejap pas penat berjalan

 
On the way nak balik tue nampak plak signboard Bazar JB..Lagi aku konpius...Ari tue masuk kat TV3 kata situ Pasar Karat, sekarang Bazar JB plak..yang mana satu betul erk????


Memang rambang mata membeli. Mujur bawa duit sikit, kalau banyak..rasanya semua barang kat situ aku borong. Dalam duit sikit tue berjaya gak la aku borang 4 helai T-shirt, 2 baju bola untuk anak-anak dan pirate CD..hehehe..Murah giler dia jual CD filem kat situ 3 Cd RM 10.00 jer..KL mana boleh dapat macam tue...

Hadif bergaya ngan jersi bola yang beli kat Pasar Karat. RM 10.00 jer...memang berbaloi


Aku tengok jersi tue kat sini RM 20.00...memang x berbaloi langsung...Lepas nie kalau balik Johor kena bawa duit kepok-kepok sikit, senang nak memborong kat Pasar Karat...hehehehe


16 comments:

  1. Best ye ke situ? Tak pernah lg smpai sana wlaupun selalu je turun jb..

    ReplyDelete
  2. Terujer nak g. Sbb dah lame x g johor...

    ReplyDelete
  3. Lame tak jenguk kat bazar karat ni..dulu suka cuci mata kat sini..hehe

    ReplyDelete
  4. Antik² nah barang² yg di jual dlm pic n0. #7 tu ek

    ReplyDelete
  5. cd pirate 3 RM10 tu ada la jual kt kL tp kita x penah beli. just tgk jer..

    ReplyDelete
  6. @..ika itu aku..

    nostalgia tue..boleh terjah cuci mata lagi

    ReplyDelete
  7. @Redbloodsnow

    memang barang2 antik..harga tak tau la..tak berani nak tanya takut mahal...hehehe

    ReplyDelete
  8. tak pernah lepas lagi ke sini.. nampak best je.. hai bila la betul2 nak ronda johor

    ReplyDelete
  9. pasar karat???

    byknyer org jual..main timbun2 j kan.. tu 2nd hand ke??? ,au tak keluar bykduit kalo pegi kt tmpa gni..msti smua bkenan

    ReplyDelete
  10. lotus desaru mcm femes kan..sy lum penah lg smpi..pasar karat pon belum..nama je duk jb wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tipu la tu duk jb. Passr karat kn tmpt lepak tngah bndar jb

      Delete
    2. jangan tak caya..sedara saya yang dah bertahun dok JB pun tak pernah singgah pasar karat nie...saya pun tau bila tengok benda nie keluar kat TV....hehehe

      tak semua orang kaki jalan tau...hihihi

      Delete
  11. aihh teringin lah pulak tengok pasar karat ni. sebenarnya memang dah lama teringin jalan2 di johor.heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila lah dtg, bnyak tmpt untuk dikunjungi. Legoland, tmn bunga istana, danga bay, stulang laut, hutan bandar jb mkn chicken chop rm5. Jusco tebrau terbesar di asia. Dataran bandaraya makan steambot. Dan nusajaya cantik pemandangan. Ashraf jb

      Delete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...