Tuesday, September 11, 2012

Broadband Unlock Memang Best



Selamat Tengahari


Banyak keja so terpaksa update entri laju-laju...


Aku dah beli broadband nie dari minggu lepas..so minggu nie baru dapat cerita...


Sebelum nie kat rumah pakai P1 Max..tapi disebabkan kelembapan P1 Max mengalahkan SIPUT, makanya cukup jer tempoh kontrak setahun terus TUTUP..Puas hati...


Pastu mengharapkan belas ehsan jiran sebelah plak, mujur la kengkawan Mr Shah so dapat la password nak connect sekali...


Bila jiran sebelah tak bayar bill..dendiam la kat rumah tanpa perlu layari internet. Selalu bukannya aku buka blog pun kat rumah tapi semua dah di conquer oleh Mr Shah...Kekadang dari malam sampai ke pagi boleh dia dok mengadap jer internet tue...


Naik sawan aku tengok perangai laki aku sorang nie...


Baru-baru nie tengok dia meminjam plak Broadband kawannya..alahai nampak sangat ketagih dah tahap kritikal..


Makanya sebagai isteri yang prihatin, aku g la rembat satu BROADBAND UNLOCK. Aku pun x tau harga pasaran broadband unlock tue, tapi aku beli kena la RM 150 termasuk Digi Internet..


Nak beli under Broadband under Celcom atau Digi takut plak coverage takde plak kat kawasan rumah aku tue...So baiklah ambik langkah berjaga-jaga...beli jer jenis Unlock....Kang kalau Digi takleh pakai, kita try celcom plak..



 Broadband Unlock



 

Limited Edition Prepaid Internet (RM 25.00)...Puas pusing satu Kajang, rupanya kat Giant ada..Hampeh betul

5 hari layari internet percuma..hehehe


Beli kupon isian semula RM 50.00..Lepas nie tak yah beli top-up...

Tapi yang tak bestnya RM 50 nie hanya untuk 25 hari jer...huhuhu


Dah abis install, nak connect, mesti la isi data-data macam kat atas nie untuk pertama kali guna...Lepas tue tak perlu lagi


Dah seminggu pakai, aku rasa ok jer dan laju plak internet kat rumah..Agak-agak nak tukar Prepaid Internet...beli jer baru....


Semuanya sesuai dengan Broadband nie...Senang nak usung ke sana sini...

8 comments:

  1. sshkan kalau xde internet..boring betul xtau ape nak wat..;D

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..
    salam kenal..
    saya pun baru je terminate digi broadband.. lepas ni dah tak nak pakai digi.. sedang mencari2 broadband yg sesuai.. tak tau pun pasal broadband unlock ni.. leh bagi detail lagi tak? hmmmm mati kutu gak tak de tenet kat umah.. nak curi line org tak de password.. hahahaha.. so dok diam2 je kat umah skrg ni.. U-mobile ok ke.. masih tercari2 broadband bersesuaian ni..

    ReplyDelete
  3. nik guna P1 wimax.tempat nik ok jea.tak aade la slow sgt.lagi baik la dr guna celcom or maxis

    ReplyDelete
  4. Kalau kat rumah napa tak amek unifi

    ReplyDelete
  5. Salam sejahtera...

    Sebenarnya saya tengah mencari Simpack Digi Limited Edition ni... Rupa2nya di Kajang masih ada jual.. Sewaktu beli tu masih tinggal banyak lagi tak? kalau boleh nak mintak tolong belikan... x kisah kalau awk charge lebih... betul2 urgent nakkan simpack ni... harap2 awk dpt tolong... terima kasih..

    email saya: shirley_pett@yahoo.com


    ReplyDelete
  6. amboiiii...bole bertenet lajuuuuu pantas....ekekekee

    ReplyDelete
  7. jejalan singgah sini n follow

    bak kata wall fb..
    'jiran yang baik adalah jiran yang tidak meletakkan password wifi' heheh

    tp kalau guna broadband...lain la kan..hehe

    ReplyDelete
  8. salam.saya pn nak sgt sim ne.dah lama cri,kat sbah pn xda.nak minta tlg awak belikan kalau blh plz...awak charge pn xpa.ne email sya.noorlilawatihussin@yahoo.com.minta tlg sgt2 ne.

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...