Tuesday, May 14, 2013

"First Semester Examination"...Alahai



Selamat pagi


Anak yang exam mak bapak pulak yang over2 berdebar-debar pagi...


Terkejut aku, bila minggu lepas haikal bagi surat mengatakan dia akan exam - "First Semester Examination" mulai hari nie hingga la hari khamis....ALAHAI...


Aku dulu waktu tadika, hanya tau g tadika, makan main...makan main...


Tadika sekarang dah macam sekolah rendah plak, exam bagai...ngeri plak...


Belum lagi pelajaran-pelajaran yang super extreme...

Jangan main-main sekarang kat tadika dah ajar, bahasa malaysia, science, english, moral, mathematic dan agama...itu belum lagi homework yang sentiasa banyak setiap hari....


Kesian betul bebudak sekarang....lagi kesian budak kat bawah nie


 Beria-ria betul nangis...


 Padahal kena tulis 1 2 3 jer pun...bukannya kena dera pun


Tengok drama air matakan????


Baru beberapa minit drama air mata...sekarang dah tulis semula macam biasa...


Nie la cara aku ajar menulis setiap hari...beli white board dan marker, tulis la banyak2 kat situ..salah padam semula...jimat kos beli kertas...hehehe


Setiap hari bila suruh ulangkaji macam nie la jadinya...sentiasa drama air mata...hehehe


"Buat haikal tersayang...semoga berjaya dan lulus cemerlang dalam peperiksaan...mama marah2 suruh haikal belajar bukan mama benci haikal tapi mama nak haikal berjaya dalam hidup...takkan ada orang boleh buli kita bila kita berjaya....good luck sayang"

7 comments:

  1. alahaiiiii comelllll...mcm kene piat je gaya nangis tuh...hehe

    tadika skang pun ade exam nyeah..sama la zaman kite dulu xde de nak pegang2 buku pensil beria..main je byk..ahaha

    ReplyDelete
  2. alahai.. kecian nya sampai nangis2 buat homework...

    ReplyDelete
  3. alahai sedihnya..kalo kita dedulu pon cuak bila time exam..

    ReplyDelete
  4. sama la mcm abg long ni hahaha..suruh tulis pun nangis..ati tisu mengalahkan mama tapi abg long dah selesai exam..sabtu lepas baru amik report card..siap ada report card tau budak2 skrg ni huhu

    ReplyDelete
  5. hahaha amboi bersungguh2 haa nangis, drama betul, hehe haa tau xpe, whiteboard mcm tu kdg2 bukan budak2 je suka, sy pon suke nak menconteng gak :p hihi

    ReplyDelete
  6. haha..drama queen sungguh..ekeke..beriya nanges

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...