Tuesday, August 20, 2013

Baiki Cermin Kereta Pecah Di Dr Cermin



Selamat pagi

Tertunda kejap entri raya, kira masuk entri kasi sakit hati....Raya-raya baru nak enjoy jenjalan sekali masuk kereta ternampak la benda yg menyakitkan mata...


Cermin kereta pecah...huhuhuhu...kecewa siot, dah la baru lagi usia kereta tue...tak sampai 2 bulan...klu org bersalin nie kiranya macam dalam pantang bersalin lagi la....hehehe


Terkejut tengok bila kereta kesayangan cermin pecah...pecahnya bukannya banyak sangat pun....tapi otak dah pikir macam2...mana la nak cekau duit tukar cermin baru...maunya ratus terbang nie...


Buat kaji selidik, tanya bebudak opis baru la tau penyelesaiannya...


 Haa teruk tak pecahnya???...

Tapi nie bukan cermin kereta aku yg pecah...aku ambik jer gambar cermin pecah kat kedai tue


 Nie baru la kesan pecah cermin kereta aku....kategori "star" la nie....


 Kecik jer pecahnya....

klu tengok dari jauh tak nampak sangat tapi klu duduk kat bahagian penumpang depan tue memang nampak jelas la...tapi sakit la mata ye...

lagi pun aku takut kawasan pecah tue menjadi lebih besar bila terlanggar mana2 lopak kemudian hari...beringat sebelum kejadian tidak diingini berlaku


 Proses membaiki kesan pecah...

Yang x tahan tue ada lampu biru lagi...aku ingat baby kena kuning jer pakai lampu biru, kereta pun kena guna lampu biru....hehehe


 Nie la gambar kat kedai tue yg aku ambik...contoh sebelum repair dan selepas repair....


 Ini hasil kereta aku selepas repair...kawasan pecah dah mengecil

Walaupun still nampak tapi ok la dari sebelum repair tue...hazab mata nie nengok....


 Murah jer...baru RM 50.00...klu pecah teruk nie maunya terbang beratus-ratus duit nie


 Nie no telefon klu korang sesat cari tak jumpa kedai nie


 Pakar Memasang Cermin Kereta
The First Dr. Cermin Enterprise


 Pilih je mana satu branch korang nak pergi


 Untuk memudahkan korang, aku letak peta sekali....


Berbaloi-baloi bila cermin kereta pecah dah dirawat oleh doktor...ingat manusia sakit je kena jumpa doktor, kereta sakit pun kena jumpa doktor tau....



 

6 comments:

  1. baru tau dorg repair camne.. ingatkan dorang masukkan benda. hahahaha..

    ReplyDelete
  2. Salam proton persona saya pon kena macam saudara..murahnya dapat baiki.area perak dan p.pinang ada tak

    ReplyDelete
  3. Aduiii...eg9 ak cermin cromax crackkk...klu cermin biasa xpa lg...dh nk beli gnti mahaii...mintakk tlgg area kedah ad x dr cermin..
    ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry la..saya tengok kat senarai cawangan tue...kebanyakan area selangor je...

      cuba search internet..kot2 ada kedai macam dr cermin ke

      Delete
  4. area kawasan jeli dan tanah merah kelantan ada tuan

    ReplyDelete
  5. bukak.smpi pkl brapa..sabtu ahd bkk x..?

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...