Monday, July 30, 2012

Kotornya Air Bazar Ramadhan



Selamat pagi


Sakitnya hati aku, gara-gara beli air Kedondong Asam Boi, aku merana sampai hari nie...


Nie semua penangan g Bazar kat Jalan Reko la nie...Tengok best jer bazar tue besar...sana sini jual air, memang tergugat la iman. Konon nak cari kelainan beli air, cuba la beli air kedondong asam boi.


 kredit to mr google


Kalau colour dah macam nie tergugat iman habis la tambahan bulan puasa nie...air mineral pun nampak sedap


First time cuba dan sampai sekarang aku sakit. Mula tue minum air jus oren beli kat bazar, elok jer..Bila minum jer air kedondong tue terus sakit tekak..


Kompem la tonsil aku tengah mengganas nie..huhuhuhu



kredit to mr google


Yang tak bestnya pakej sakit tekak, demam dan selsema sekali. Semalam semua jenis ubat aku telan tapi makin teruk plak jadinya...


Tonsil ialah sejenis tisu limfoid yang merupakan sebahagian dari sistem pertahanan badan. Tisu limfoid ini terdiri daripada sejenis sel dipanggil limfosit yang penting untuk bertindak melawan penyakit. Terdapat 3 jenis tonsil yang terdapat di rongga mulut:-

1. Adenoids - tonsil yang terletak di belakang hidung
2. Lingual tonsils - tonsil di belakang lidah
3. Palatine tonsils - tonsil di tekak yang sedang kita perkatakan.

 Baca lanjut di SINI


dan boleh gak baca info kat SINI

Nie salah satu cara rawatan.

Selain antibiotik, pesakit perlu mengambil ubat ubatan untuk mengurangkan simptom..contohnya:
a) ubat demam untuk demam/sakit badan
b) lozenges untuk melegakan tekak
c) minum jus buah buahan segar dan sejuk untuk melegakan tekak
d) berkumur kumur dengan air garam suam, atau apa apa gargle solution
e) makan ice cream perisa vanilla
f) elak mengambil makanan berasid, yang membuatkan tekak lebih tak selesa

kredit to Macam Macam ada


Aduh memang lepas nie terus pangkah jer air dari bazar ramadhan nie..tak sanggup aku nak terseksa kerana tonsil lagi..Tonsil aku nie jadi bila aku minum air kotor jer mesti dia menyerang.


Kalau buat air ais kat rumah memang aku tak beli ais kat luar tapi buat sendiri siap guna air masak lagi..Baru terjamin tekak nie..Tegok satu bekas air sejuk pun no hal la...hehehe


Lepas nie kena beringat tak mo minum lagi air bazar ramadhan. Kalau teruk sangat, petang nie terpaksa serah diri kat doktor la...huhuhu

Puasa tetap puasa walaupun sakit..Kang tak sanggup nak mengganti puasa...huhuhu

Thursday, July 26, 2012

Padah Tidur 5 Minit



Selamat petang


Hampir-hampir tak sahur pagi tadi..


Nie semua gara-gara aku kononnya nak lelapkan mata 5 minit je la. Mr Shah dah kejutkan pukul 4.30 pagi.
Selalu memang aku bangun sendiri. Ntah macam mana la tak dengar bunyi alarm HP.


Lepas jer Mr Shah kejutkan. Tengok jam awal lagi..konon nak lelapkan mata sekejap jer, 5 minit pun jadi la...


Sekali terjaga tengok jam dah 5.30 pagi. Mak aiiii...5 minit dah jadi 1 jam. Gosok mata banyak kali gak la tak percaya.


Otak dah tak dapat nak pikir nak masak apa. Buka tudung saji tengok ada Nasi Ayam yang mak mertua kasi, apalagi makan nasi tue jer la.


Nak panaskan memang tak sempatnya. Nasi sejuk pun sejuk la. Mujur la sempat sahur hari nie. Kalau tak maunya takde tenaga.


Padahal masa bujang dulu, memanjang tak sahur..boleh jer tahan berpuasa. Bila dah ada anak nie, wajib sahur...Kang aku tak sahur, kompem susu badan untuk Hadif takde langsung...Sian plak


Lepas nie kalau dah terjaga, tak mo lagi tido 5 minit..Kang terbabas terus sahur...huhuhu



Febreze Hilangkan Bau Dengan Berkesan



Selamat pagi


Hari nie nak kongsi satu barang baik punya...


Dulu Abang Long memang adalah seorang baby yang kerap muntah...minum susu lebih sikit muntah, makan lebih muntah, gelak lebih pun muntah jugak...Parah...Parah


Pening kepala kitorang. Rumah dan kereta dah bau muntah dia jer. Macam-macam pewangi dah guna, tapi masih tinggalkan bau muntah yang boleh wat mak bapak nak join berjemaah muntah.


Ada sekali tue, balik Johor..dia minum banyak sangat kot masa tue, tak sampai beberapa minit dah muntah. Dah la hari raya. Naik segan nak raya rumah sedara bila kereta bau muntah dan kompem la baju mesti melekat gak bau muntah tue..Kang tak pasal-pasal tuan rumah pun muntah sekali bila kitorang datang. Kereta jangan citer la dah macam-macam peta dunia kat tempat duduk tue.


Sembur perfume kat kereta ingatkan berkesan la..sekali bau muntah menjuarai takhta bau. Aduh la...


Singgah stesen minyak beli penyembur wangi tue...tak jalan jugak...


Last kali singgah rumah sedara, dia kasi febreze...sembur sepuas hati, pastu masuk makan kuih raya.


Febreze hilangkan semua bau


Nak balik jer, masuk kereta rasa macam ajaib pulak sebab bau muntah tue takde langsung dah.


Memang sangat-sangat berkesan. Lepas jer kejadian tue, febreze nie wajib ada dalam kereta coz abang long tue tak tentu masa dia nak muntah.


Mujur la bila dah besar nie aktiviti muntah tue dah takde langsung. Alhamdulillah sangat.


Aku syorkan sangat untuk korang kalau nak hilangkan bau busuk durian dalam kereta ke atau busuk dalam rumah, sembur jer FEBREZE nie..dijamin berkesan..


Wednesday, July 25, 2012

Rabak Mata Jaga Baby Demam Panas



Aduh rabak mata aku hari nie g kerja..Takpe la demi anak tersayang..


Hadif demam dari semalam...Bila kasi ubat dah elok....
Sekali pukul 2 pagi tadi dia merengek-rengek...Pegang dahi dah panas giler...Tangan dan kaki pun dah start panas...


Masalah besar nie...Cepat-cepat bagi makan ubat demam, pakej pakai sekali cool fever...


Ingatkan dah makan ubat terus la dia lalok ke...tak de maknanya....Lagi seronok dia main ada la....


Sesi balas dendam..selalu pendam rasa nak pegang remote control PS2...

Akhirnya pagi tadi dapat pegang..Main sampai puas la..

Kalau tak tengok jer abang dok main PS2


 Dah puas main, ada hati nak minum sendiri....


Baringkan bagi selesa..selalu hadif mana ada nak pegang botol sendiri bila minum..mamanya juga yang kena pegang...


Tengok la..org pegang botol kat tengah dia pegang kat depan....bila ubah tangan suruh pegang tengah terus taknak susu....hampeh betul...


Ingatkan umpan susu dia tidur awal la...takde maknanya, pukul 4.30 pagi baru dia tidur...Dapat lelap mata setengah jam terus mamai2 bangun masak sahur...


Sampai rentung la lauk yang aku panaskan.....telan jer la dah lambat nak sahur...huhuhu

Murah Rezeki



Selamat pagi


Sajer nak bagi korang cuci mata tengok menu yang best....Aku bab-bab tengok makanan nie, dari lapar terus jadi kenyang....


Jom cuci mata sama-sama layan menu yang dah abis nie


 Spageti...Menu paling sempoi dan paling cepat disediakan..Kalau tiap2 hari buka puasa ngan menu nie pun tak jemu....

Sebelum nie tak pandai buat...bila dah pandai buat, terus dah tak pandang spageti kat restoran dah...


 Murtabak daging

Doh ada balance, buat lagi..dapat la 6 keping...jimat duit...


 Sambal paru - mak mertua kasi...sedap


 Kuih Cara - mak mertua kasi juga

Kuih yang aku tak pernah jemu makan...Bagi 10 keping pun slumber aku boleh abiskan semua...hehehe


 Keow Teow Goreng - Mak mertua kasi lagi....Banyak betul


 Ayam masak merah..Dah jadi rendang ayam plak bila aku terletak daun kunyit

Buat banyak-banyak, letak kat tempat beku dalam peti ais...Nak berbuka jer panaskan jer...Jimat masa dan tenaga


Air Sirap wajip ada tiap hari buka puasa..Stok sirap dah nak abis..Kena beli lagi nie


Urrrrkkkkkkk...kenyang sudah....


Tuesday, July 24, 2012

Post ke 500



Selamat pagi


Dah puasa ke 4 hari nie..Genap 500 entri yang aku dah tulis kat blog nie....


Macam tak percaya jer....


Sempena post yang ke 500 nie nak kongsi citer zaman bercinta-cintun dulu....


Saper nak baca, kasi rapat-rapat....


Ok aku mulakan....


Sejak sekolah memang aku tak pernah bercinta..orang tak lawa memang macam nie la lambat lakunya....
Siap aku cakap ngan kengkawan lagi, aku umur 18 tahun, mesti ada pakwe..


Mak aiii, eksyennya....


Cecah umur 18 tahun dah mati kutu, mana la nak cari pakwe nie...


Masa tue mak ayah aku pun baru berpindah dari Kuala Kubu Bharu ke Kajang. Aku plak jarang-jarang balik...Masa tue aku dah sambung belajar. Sesekali balik, dok memerap la kat rumah..konon perempuan melayu terakhir la..Padahal takde kawan...kesian sekali lagi...


Pastu ada la sorang budak nie nak berkenalan..Alamak budak bawah umur la..Masih sekolah plak tue..
Otak dulu dok pikir, kalau ada pakwe mesti yang dah bekerja, tapi budak bawah umur plak nak berkenalan...


Padahal jarak umur bukan jauh pun...Aku lahir 19/5/1981, dia plak 29/05/1982...Cantikkan no kelahiran kitorang....First time berkenalan, dia hantar nasi kenduri..Masa tue dia cakap ada wat kenduri, nasi plak lebih...Iye ke nasi lebih???? Aku dah set konon nak wat adik angkat jer la...Tapi dia taknak plak..


10/10/1999 tarikh kitorang couple....Lupa kenalkan plak namanya Mr S....Aku ambik masa lama gak la nak declare...Maklum la nak couple ngan budak bawah umur nie kena ambik risiko lebih....Bukan boleh setuju jer...lama gak la berkawan baru aku setuju nak couple....Dating pun depan pagar rumah jer..kengkadang kat taman....


 Aku masa zaman kurus-kurus dan muda remaja (Umur 22 tahun)






Nie plak pakwe pertama aku



















..
















Scroll dulu, klu nak tengok Mr S






































Ok dah



















Kenalkan...Mr S



 Umur dia baru 21 tahun...Muka pun encem lagi la masa nie...Dulu-dulu takde banyak gambar kitorang, masa tue tak mampu nak beli camera lagi, nie pun first camera aku...blur jer gambarnya

Handphone pun cap ayam lagi masa tue..boleh wat call dan sms jer


Masa nie g rumah salji dekat The Mines...sekarang dah takde rumah salji tue

Lelaki yang bersama aku tatkala aku susah dan senang...Ketika aku keseorangan hidup diperantauan bila mak ayah buat keputusan berpindah balik ke kampung di Penang...cewah macam jauh jer Kajang ngan Penang


Gambar dah lebih cantik, umur dah 24 tahun..Dah mampu beli HP camera canggih sikit...


24/05/2007 (Khamis), rombongan merisik datang...Konon nak merisik, sekali pakej bertunang la plak...

Simple jer aku masa nie...

Pakai HP camera cap ayam...sekali lagi gambar blur


27/10/2007 (Sabtu), kami dah selamat dinikahkan...Tiga hari lepas tue terus g honeymoon kat Cameron Highlands..Pengantin baru katakan..mesti mau kepit-kepit jer...


 Hasil honeymoon berganda-ganda dan banyak kali kat cameron highlands...dapat la penyeri rumah tangga kami....hehehe

Haikal Danish lahir 12/09/2008 (Jumaat)...abis pantangkan haikal terus g Cameron Highlands lagi sempena menyambut Anniversary PERTAMA


Bertambah lagi ahli keluarga...


Hadif Iskandar lahir pada 15/11/2011 (Selasa)...Dah cukup kuota family kami....


Tahun nie genap 5 tahun kami melayari rumah tangga dan 13 tahun aku mengenali Mr S a.k.a Mr Shah...kekasih awal dan akhir aku....Harap hingga ke akhir hayat...


Roti Gula



Selamat Tengahari


Terlalu bz sampai tak sempat nak update blog pagi tadi...


Hari nie nak kongsi cara nak hasilkan roti gula...skodeng kat blog Hana...Tengok senang terus buat pagi tadi lepas sahur...


Memandangkan hari nie tarikh expired roti so sangat la sesuai nak buat roti gula...Ingat nak buat Puding Roti tapi Mr. Shah plak dah boring nak makan tue....Sebelum cik tong makan, biar kita yang makan...


RESEPI ROTI GULA
sumber : hanamemories.blogspot.com

Bahan-bahan
  • Roti keping putih gardenia atau apa jua jenama
  • Butter@Marjerin secukupnya - cairkan (utk mudah sapu)
  • Gula kasar secukupnya

Cara-cara
  • Panaskan oven suhu 180.
  • Alaskan loyang pembakar dengan kertas minyak/baking paper.
  • Potong roti empat bahagian (supaya mudah utk disimpan). 
  • Susun ke atas loyang pembakar. 
  • Sapu butter@marjerin ke atas roti. Kemudian taburkan gula.
  • Bakar selama 15min atau sehingga keperangan.
  • Sejukkan di atas redai dan simpan dalam bekas kedap udara.

Langkah-Langkah (Style kayrul)

Potong roti kepada 4 bahagian


 Mentega dan Gula


 Alas loyang pembakar dengan baking paper

Sapu mentega kat roti dan susun dalam loyang...Then tabur gula ikut tahap kemanisan yang korang suka la


 Dah siap bakar, sejukkan atas redai


Ok dah siap...Alamak gula macam sikit plak...

Aku ingat gula akan cair bila masukkan kat oven, so takut2 jer letak, rupanya elok jer gula x cair pun..lepas nie kalau buat lagi boleh la letak gula bebanyak...


Dah jimat lagi duit...aku memang suka makan roti gula nie so lepas nie, lapar jer buat sendiri...

Monday, July 23, 2012

Murtabak Senang Hati



Selamat pagi...


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan Selamat Berpuasa semua kengkawan....


Semua puasa penuh tak??atau ada yang dah ponteng atau ada yang belum start lagi puasa..teeetttttt....


Pepagi buta sajer nak kongsi resepi yang sangat-sangat mudah nak buat...Baru jer semalam aku belajar kat rancangan Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM)...


Mati-mati sebelum nie aku ingat susah la sangat nak buat murtabak...Nampak macam remeh. Sanggup la aku berhabis duit beli walau pun kalau makan pun penuh ngan bawang jer...kekadang poyo jer gerai tue tulis murtabak daging, sekali beli daging ada 2 ketul jer yang lain semua bawang...boleh macam tue????


Sajer jer tau nak dajalkan pembeli dan pemakan setia murtabak nie...First day puasa beli murtabak kat bazar ramadhan Taman Mesra..Seperti kebiasaannya, setiap tahun kat situ memang mendapat sambutan bazarnya pakej jem panjang giler....


Harga murtabak terkini dah cecah RM 3.00..paling murah aku jumpa RM 2.50 tue pun ala-ala tak ikhlas dan kaut untung lebih tau...nipis jer murtabaknya....


Dah membebel panjang pasal murtabak..meh aku nak kongsi resepi murtabak...aku namakan MURTABAK SENANG HATI...sebab senang hati lepas nie nak makan murtabak jer buat sendiri



Resepi : MURTABAK SENANG HATI


Bahan-bahan (Kulit Murtabak) :
Tepung gandum
Air
Garam
Mentega

Inti :
1 biji bawang besar - potong dadu
Serbuk Kari - bancuh dengan sedikit air
2 biji Kentang - potong dadu
Setengah potong Daging cincang - jenama Ramly
1 ketul Kiub ayam
Garam secukupnya
Air secukupnya
Telur

Cara-cara (Inti Murtabak) :
1. Goreng daun pandan....ini dalam rancangan JJCM tue buat..Sebabkan rumah aku takde daun pandan, aku tak ikut langkah tue. Aku tumis bawang sehingga naik bau la..
2. Masukkan serbuk kari, biar sampai pecah minyak atau masak.
3. Tuangkan air.
3. Masukkan daging cincang, kentang dan kiub ayam serta garam. Kalau boleh biar air banyak, sebab nak masak inti nie sampai kentang empuk.
4. Masak hingga air kering. Angkat dan sejukkan.


Cara-cara (Kulit Murtabak):
1. Gaul air dan garam hingga sebati...Resepi nie aku agak-agak jer..kalau letak air dalam 2 cawan, 1sk garam...
2. Masukkan tepung dan gaul sebati...Kalau air kurang tambahkan air, kalau tepung kurang tambah lagi tepung....Uli sampai kenyal dan sebati...Macam nak buat doh karipap tue..Lagi lama uli lagi lembut kulit murtabak tue....
3. Bulatkan dan bahagikan doh kepada beberapa bahagian kecil serta salut doh tue dengan mentega...Maksudnya, uli bulat dan salut mentega kat bahagian luarannya jer...Buat sampai proses  nie habis...Perapkan doh selama 3 jam dalam bekas tertutup...


Cara Memasak:
1. Kacau sebati 5 biji telur. Disebabkan semalam aku punya inti boleh dapat dalam 1 mangkuk, so aku gunakan telur 5 biji jer....Ikut korang la nak banyak mana telur..Agak2 la.
2. Masukkan inti yang dah sejuk tadi, kacau sebati.
3. Canai nipis doh untuk buat kulit murtabak.
4. Panaskan kuali nipis dan letak sedikit mentega/minyak.
5. Angkat doh yang dicanai nipis dan letakkan atas kuali..proses nie kena cepat tau..Lepas jer letak doh tue, cepat-cepat tuang inti dan lipat empat segi.
6. Masak hingga garing kedua-dua permukaan..


Untuk murtabak semalam, aku gunakan setengah peket tepung gandum, boleh dapat dalam 16 biji doh...Sebabkan nak makannya kaum kerabat yang sikit, so aku buat dalam 6 biji jer murtabak...Balance doh simpan dalam peti sejuk..so ari nie bermurtabak lagi la...


Sahur pagi nie panaskan semula balance murtabak, memang bertambah-tambah sedap plak...Lepas nie boleh la reramai buat murtabak sendiri kat rumah ye..Modal tak sampai RM 10 boleh dapat 6 biji murtabak..Memang berbaloi-baloi....


Friday, July 20, 2012

NJOI TV SATELIT PERCUMA DARIPADA ASTRO



Selamat petang..


Sambungan entri pagi tadi, kan dah jumpa AKIM....sajer la jalan kat luar, sekali tengok macam ada majlis...tertera banner NJOI..memang blur la..apakebenda la plak nie????


Stay kat situ jap sementara nak pahamkan benda alah apa tue????


 Ohh..baru paham...TV Satelit Percuma Daripada Astro rupanya...nak tau lanjut KLIK SINI


 Pastu dapat plak kertas nie daripada salesman kat situe...

Bayar RM 288.00 sekali jer terus boleh tengok channel PERCUMA seumur hidup...

Semalam punya promosi bayar RM 260.00...


 Tambahan RM 20.00 untuk 15 hari tengok Channel Mustika / Filem dan Drama Cina / Indo Pek

Macam mahal la plak....kalau sebulan dah kena bayar RM 40.00...kalau pakai astro sekarang nie, sebulan baru RM 12 / RM 13 macam tu la..lagi murah la...


 Ada 18 Channel TV dan 19 Channel Radio..tapi takde plak TV3,NTV 7, TV8, TV9 dan TV al-hijrah


 Booth untuk korang daftar NJOI

- TV Satelit Percuma
- Tanpa Kontrak
- Tanpa Yuran Bulanan


 Pengacaranya AC Mizal


 Kumpulan Shiro, sorang lagi tue aku tak kenal tapi raja lawak gak la...

Memang kelakar giler diorang punya persembahan semalam...


 Lepas bertentang mata ngan aku terus AKIM dapat buat persembahan dengan semangatnya...hehehehe


 Budak bam bam nie datang jer terus terpacak dam terpesona tengok persembangan artis bawah nie

Aku panggil boleh buat dek jer....Artis pujaan adik ye???


 Artis pujaan hati budak bam bam..Stacy dan Akim


Goodies bag daripada Astro..sampai 3 beg kitorang dapat...hahhaha


Dapat voucher percuma daripada Tesco..


Ini pun dapat masa pengacara umumkan suruh tengok bawah kerusi ada sticker astro tak..kalu ada datang collect RM 50.00..sekali tengok bawah kerusi aku takde, kerusi mr shah takde..mujur la kerusi sebelah tue kosong...ada la plak sticker tue..apa lagi terus ambik jer la...


Cabutan bertuah dapat TV LED 32 inci daripada Samsung...Untungnya staff Tesco tue dapat hadiah utama....

 
Disebabkan bukan aku dapat, terus simpan kejap2 camera dalam beg..tak kuasa nak ambik gambar lagi....



Dinner dan Bertentang Mata Dengan AKIM



Selamat pagi


Semalam lapar mengatasi segalanya, tak larat nak masak....Mr Shah ambik kat opis terus dinner kat Tesco Kajang jer....Dinner la sangatkan....


Dapat makanan dah tak pandang kiri kanan...kebulur yang amatnya....


 Tengah melantak Nasi Ayam, tiba-tiba Mr Shah cakap AKIM tue....mula tue ingatkan dia tipu macam tak logik jer AKIM nak muncul kat Tesco Kajang kan....


Spek tue memang aku tak berkenan langsung..Semalam pun pakai spek tue gak..
Dia kurus tinggi...Just pakai kemeja kotak-kotak


Bila telek punya telek memang sah AKIM kat Tesco Kajang..Masa tue dia nak g toilet..takkan aku nak follow kot...Dia keluar toilet, aku tak abis dinner Nasi Ayam yang super banyak ayam ari tue....Selalu ayam seciput jer, ntah mungkin org jual nasi ayam dengar luahan hati aku yg tengah kelaparan..terus dapat ayam banyak semalam...


Tiba-tiba bertentang mata ngan AKIM...mak aiiihhhh...dah la tengah melantak terus rasa tercekik....Dah la air pun tak beli...so buat-buat cool la konon macam tak de masalah..Padahal dah setengah mati tercekik nasi masa bertentang mata ngan AKIM masa tue...hehehehe


Kesian jap aku tengok AKIM, takde peminat dia ke kat Kajang nie...Dia berlegar kat situ takde plak awek2 nak minta bergambar....ke diorang tak sedar...


Kalau penampilan AKIM macam nie masa kat Akademi Fantasia dulu, kompem takde la awek-awek tergilakan dia sekarang...Dulu aku pun tak sedar dia wujud dalam akademi fantasia...


Astro ubah jer fesyen rambut tue, baru la ramai org sedar kemunculan dia


Abis melantak harus la sesi buang lepas..sekali nampak ada pelancaran NJOI...patut la AKIM ada...artis kelahiran ASTRO la katakan....


Tunggu entri berikutnya untuk story pasal AKIM dan NJOI....

gambar AKIM : kredit to mr google

Thursday, July 19, 2012

Dah Basi Punya Citer - Putrajaya Floria 2012



Selamat petang


Dah hampir 2 minggu kejadiannya, baru la terhegeh-hegeh nak citer..Orang pun dah abis khatam kat blog lain...Takpe itu blog lain punya gambar, sekarang lain gambar kat blog nie...


Kebanyakkan gambar diambil oleh Abang long..Pantang nampak mamanya keluarkan kamera terus dirampas...huhuhu


Gambar-gambar plak, asal ada air terjun jer mesti dia nak tangkap...Puas dah tapis..nie la hasilnya...


Putrajaya Floria 2012 (08/07/2012 - Ahad)


 Tengok pukul 9 pagi kitorang anak beranak dah terpacak kat situ...Sesi buang lemak berganda-ganda la


 Bukti kitorang dah sampai sana


 Kreatif betul la replika binatang tue


 Gambar anak beranak...Abang long dah pandai ambik gambar so dia la photographer tegar kitorang


 Layan je la gambar yang dia ambik


 Last day datang makanya hadap je la bunga-bunga yang dah terkulai




 Gambar kat atas tue, pantang ada air pancur semua dia ambik..abis edit dah nie nak kurangkan gambar macam tue


Layan gambar bam bam jap


  Tengok peha budak bam-bam nie...naik lenguh aku nak angkatnya


  Aksi konon nak bunuh diri la tue...hahahha


 Masuk kat tempat aircond plak




 Dah tertido kejap kat papanya...sejuk la katakan


 Aikk dah bangun..sekejap jer terlelap..


Bertolak balik kul 11 pagi...tapi bukan balik terus pun....terjah Alamanda plak....nanti la story lepak-lepak kat Alamanda ye...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...