Monday, May 30, 2011

Sakit Kepala Tahap Kronik Lagi



Selamat pagi...lemau jer rasa hari nie...


Gara-gara semalam, seharian aku sakit kepala. Minyak cap kapak sentiasa la disisi. Tidur je keja aku semalam. 


Kredit to mr google


Nie Tuan Tanah punya pasal la...aku sakit kepala. Hari Sabtu tue dah start pening tapi tak kritikal lagi. Siap boleh berjalan-jalan tawaf satu jalan TAR. Masuk MYDIN, aku dah start rasa nak muntah, tengok orang yang ramai, kelam kabut aku keluar dari tempat sengsara tue. 


On the way balik, kereta baru gerak 5 minit, aku dah muntah tak hingat dunia. Mujur dah tersedia plastik dalam kereta. Sampai rumah, terus terbongkang tak sedar diri. Pukul 10 malam terjaga, perut terasa lapar, mujur la ada makanan yang ditapau oleh ibu mertuaku. Lepas makan, terus mandi dan solat. Settle semua sambung terbongkang.


Sebelum terbongkang terpaksa tahan mata dulu coz nak jadi orang pertama yang wish birthday kat Tuan Tanah, selalunya aku mesti jadi orang kedua wish. 


Tuan Tanah nie perasan jiwa muda lagi, dia g lepak ngan kengkawan dia tengok bola MU lawan Barcelona. Ingatkan sekejap jer, pukul 6 pagi baru dia jumpa jalan balik. 


Aku nie plak, bila dia keluar rumah, kompem la aku tak nyenyak tidur. Macam-macam yang aku pikir. Sekejap-kejap aku mesti terjaga. Lepas dia balik baru la aku boleh tidur ngan nyenyak. Tak sempat nak nyenyak pun coz lepas bangun solat subuh, kepala aku dah start buat hal. 


Tidur je la kerja aku seharian, bangun semula pun si Photographer Tegar minta nenen. Mama sakit kepala, anak terpaksa la berdikari sikit. Bukan sakit kepala jer, siap pakej muntah2 seharian.



Mungkin aku tak cukup rehat kot. Sebelum nie pendam jer perasaan bila sakit kepala. Semalam terus aku bagitau Tuan Tanah punca-punca aku sakit kepala. Lepas nie no more keluar malam lagi ye.


Mujur la pagi nie bangun, kepala dah ok.


Perahan Otak : Tali Barut Comey

13 comments:

  1. mungkin disebabkan pegnen gak kot....xleh telan ubat sebarangan tu...klu akak, x tahan sgt tuam je dgn ketoi ais...hah!!..memg sejok giler..tp cpt sembuh!

    ReplyDelete
  2. waduhhh cian nikh ...cepat sembok keh...

    ReplyDelete
  3. Eza : Betul tue...lepas nie kalau sakit kepala boleh try cara akak tue...

    ReplyDelete
  4. Mya El Qayreena Azryan : thanks ye

    ReplyDelete
  5. take care tau...rehat byk2...

    ReplyDelete
  6. mcm pes time jek bc entry dr tali barut..ke aku yg ketinggalan? hekhek..papepon smoga cpt sembuh ye..take care! ^_^

    ReplyDelete
  7. babab je tuan tanah tu..pregnant mmg mcm ginilah..sabar ye..

    ReplyDelete
  8. Sy pum macam gitu bla hubby kuar dgn kwn mmg tak lena tidur kita ni pikir mcm2kan tapi org lelaki ni nk sonokkkk jee... kita gak yg sakit kepala !!

    ReplyDelete
  9. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara”
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Jom Terjah entry terbaru ??

    diy pasang sticker carbon fibre

    eeeemmm kadang tu kalau sakit kepala telan penedol pun tak jalan.... serba salah dibuatnya.....

    aku pun kalau kena cam ni bantai tidor ajer lah

    ReplyDelete
  10. dl sy ad jmpe dgn sorg mkcik kt hospital...die bgtau y die slalu sakit kpala..pas2 die try g jmpe dr nizar dr husm...alhamdulillah pas wt rwtn dgn dr nizar,sakit kpala die hilang...sila layari sakitbelakang.blogspot.com utk mengetahui dgn lbh lanjut..

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...