Wednesday, July 13, 2011

Bila Budak Kecil Dah Pandai Shopping



Al-kisah anak bujang aku sorang nie dah pandai shopping. Pantang pergi mana-mana shopping complex, nampak jer stroller sibuk jer nak tolak..padahal mama dan papa just nak window shopping jer..


Kalau stroller tue kecil takpe la juga, nie stroller tue lagi besar daripada tuan punya badan. Akhirnya lepas gak kempunan anak bujang aku nie nak tolak stroller ikut saiz badan dia...


Jom usha kat bawah nie, kerenah dia shopping barang..


Lokasi kat Econsave Balakong


Dulu masa mula-mula kahwin aku pernah la terjah sekali, pastu dah tak pergi sana coz suasana dalam tue tak best la. Tesco lagi selesa la. Nie pun terpaksa g sana coz Tesco tengah renovation dan susunan barang dah berubah, susah la aku nak mencari plak. Kang ada yang terberanak dalam Tesco...Hehehehe


Jumpa gak la bahan-bahan masakan yang aku cari...Ingat nak buat Puding Laici Ala Bandung. Dah beli bahan tapi sampai sekarang tak buat lagi. Kena makan vitamin "R" banyak-banyak kasi aku rajin luar biasa...hahhahaha


Perahan Otak : Tali Barut Comey

24 comments:

  1. haha !!! hati2 kalau bebudak shoping . jgn bawak dia area2 mknan ringan or brg permainan sudah...kot2 tak cukup troli tu hah !!! haha .. nya rembat semua . :)

    ReplyDelete
  2. ala comeynya troli cenonet jer

    ReplyDelete
  3. khekhekhekhe...hai kak..lama iva xjengok sini..wah dah makin sarat akak eh..hehe...vitamin R...erm mane nak cari tu..

    ReplyDelete
  4. amboiiiiii amik sumer yang oiii bio penoh satu troliiii

    ReplyDelete
  5. syoknyaa buat puding i like puding sini derang panggil purin... macam pureen pun hado ha hik2...

    ReplyDelete
  6. pandainya budak kecik tu shopping! hehehe

    ReplyDelete
  7. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip tip cuci enjin kereta

    Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh... Maaf lah yerrrr...

    pergi tesco mmg meriahhhh.... woooo kekicik dah pandai belanjerrr barang... dah besar jgn boros yerrr

    ReplyDelete
  8. saya pun suka shopping brg dapur kat tesco

    ReplyDelete
  9. jangan die men amik jerk barang2 kt shopping tu dah la kn.. yang kena membayarnye papa n mama die.. hahaha

    ReplyDelete
  10. whoaa ! rambut dia tu ensem laah .. dan muka dia cam adi puta genius math . hehe ~

    eh eh ~ ade yg terberanak ? wife pregnant eh .. tahniah ! =)

    ReplyDelete
  11. @Mohd Hazwan Hashim

    betul tue..bahagian mainan memang selalu elak...tak berani nak tempoh..

    ReplyDelete
  12. @YUL

    budak comey memang comel jer bila tolak..ahaks

    ReplyDelete
  13. @Kyra

    memang comel giler troli tue...rasa nak rembat jer bawa balik...hehehhe

    ReplyDelete
  14. @Dinda Iva

    belum sarat lagi la iva..baru 5 bulan jer...vitamin "R" tue susah nak cari...kena tiup2 sikit kat badan nie, kang keluar la...hahahha

    ReplyDelete
  15. @MYA EL QAYREENA AZRYAN

    hishhhh..tak baik membazir..kang yang bengkok mama dan papa yang nak membayar

    ReplyDelete
  16. @Hanis MY

    hanis, tak terbuat lagi puding tue..ingatkan hari nie kena buat jugak kang terbuang jer semua barang2 tue

    ReplyDelete
  17. @Naimatul Hafizah Nor Rodin

    mengalahkan mak bapak kalau dah kecik tue shopping..hahahha

    ReplyDelete
  18. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

    betul tue...dulu kat tesco pun ada gak troli kecik nie pastu dah tak nampak dah sampai sekarang

    ReplyDelete
  19. @Afzainizam

    betul tue...membazir amalan syaitan, so tak eloh memboros nie..hahahha

    ReplyDelete
  20. @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

    hehehe..selalunya kalau dia main ambik jer..bila dia leka, kitorang akan campak jer barang2 tue kat mana tempat sebelum sampai cashier..kejamkan...hahahhaa

    ReplyDelete
  21. @deeya

    yap..tengah pregnant...kat mana yang adi putra tue...lain benar sangat

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...