Friday, July 29, 2011

Menggelapkan Diri Di Port Dickson



Selamat petang..


Belum hujung minggu, dah beria-ria cerita pasal aktiviti hujung minggu. Nie aktiviti kami sekeluarga hujung minggu lepas (Ahad - 24/07/2011).


Aktiviti nie adalah aktiviti tak terancang pun. Tiba-tiba terlintas kat kepala otak nie nak mandi laut terus kejut Tuan Tanah ajak g Port Dickson. Nak mandi sungai takut pula coz penyakit kencing tikus tue still ada lagi. Kawan Tuan Tanah pernah mandi sungai 2 bulan lepas dapat penyakit kencing tikut nie. Tue yang fobia nak g mandi sungai.


Masak ala kadar terus berdezup terjah PD. Lebih kurang 1jam setengah la dari Kajang nie. Kamikan pemandu berhemah mana boleh pecut2, kang tak pasal kena saman...


Jom cuci mata tengok gambar kami sekeluarga kat sana...


Maggi goreng bertambah 5 pinggan sekali hadap


Dah kenyang...kita minum dulu


Sesi memanaskan badan sebelum nak berenang...


Peace Yo...dah tinggal spender jer


Uhhhhh...segarnya udara kat sini


Tuan Tanah dah terbongkang sudah...terpaksa la Photographer Tegar pasrah tunggu papanya bangun...hehehehe






Cantikkan view kat situ....tenang jer..ngam2 plak masa kitorang sampai situ cuaca memang terbaik...berangin jer...memang seronok la lepak hari tue.
 
 
Dah kecik tue masa ajak mandi laut takut, bila Tuan Tanah kata nak mandi kolam..laju jer dia ikut masuk laut tue...Bila dah masuk tue tak reti nak balik plak...Tak puas mandi kot. Tak boleh la mandi lama-lama sangat kang ada yang kulit jadi rentung...
Jom reramai berpiknik kat PD sementara belum puasa lagi nie....Selamat berhujung minggu dan selamat menjalani ibadah puasa ye...


Perahan Otak : Tali Barut Comey

7 comments:

  1. wah, bestnye kan, teringin nak g PD jugak. huhu

    ReplyDelete
  2. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip rendahkan lowered kereta

    sejenak di pantaiyang indahhhh

    bukan selalu nak hepening macam nikan... kita enjoy dulu sebelum puasa

    ReplyDelete
  3. السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

    ayam sambal nasi beriani,
    enak diratah nanas paceri,
    hari raya tidak bererti,
    jika puasa hanya sehari..

    Cendol, katira, laicikang air tebu,
    Murtabak tapai roti jala capati,
    Kehadiran Ramadhan menyentuh kalbu,
    Moga keinsafan bertandang di hati.

    Ramadan bulan yg mulia..
    Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
    ”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    Ucapan Selamat Berpuasa & berbuka

    ReplyDelete
  4. @YUL

    memang terbaik la....lepas raya ingat nak terjah lagi la..hehehhe

    ReplyDelete
  5. @Afzainizam

    betul tue...enjoy dulu kang bulan puasa makruh plak..hahahha

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...