Wednesday, November 02, 2011

Port Lepak Bila Kemalasan Memasak Datang



Selamat Petang


Jom kita usha port jalan-jalan cari makan a.k.a JJCM kalau penyakit malas aku menyerang. Sekarang bukan seminggu sekali jer lepak port tue, boleh katakan setiap hari. Dah tak larat la nak memasak bila tunggu masa nak deliver jer nie...


Tekak nie bab nasi dah macam kureng la...benda yang sama jer aku makan tiap kali pergi port nie..Jom usha apa yang bestnya kat situ


 Semestinya Char Keow Teow..kata kg Penang, harus la asyik makanan sana jer


 Ni dak kecik punya...tak mau sayur aaaa


 Otak-otak JB...sedap. Cuma tekak aku bila pregnant nie tak boleh tahan pedas, so sesekali jer la aku melantak benda alah nie..


Nampak kain rentang tue...Pulau Mutiara Char Keow Teow


Makan kat situ rasa macam makan kat Penang la coz semua pekerja dan tukang masaknya import dari Penang...dan slang cakap pun sana gak....rasa macam balik kg gitue


Kat sini nak makan selain char keow teow tue pun ada..


Kerang rebus tue boleh bikin ketagih la..Tauhu bakar aku tak pernah cuba lagi. Nasi ayam pun favourite dak kecik tue. Nak makan nasi2 goreng pun ada, Sup2 pun ada gak..


Nak tau location port makan nie kat mana...tengok bawah nie ye


Lot 1411, Batu 12 3/4, Jalan Cheras, Kajang


Kedai nie lepas Masjid Kg Sungai Sekamat, Kajang. Kalau nak g Kajang ikut jalan lama bukan highway la baru jumpa port nie..


Ikut la siapa nak cuba boleh singgah kat sana...

10 comments:

  1. dapnyeee...harus pegi kalo dekat hehe

    ReplyDelete
  2. Kau tahu? Setiap kali aku lapar mesti oraghang tgh cakap pasal makanan feveret aku . Kalau tak char kuew tiaw , laksa kalau tak sate . Herghhhhhhh

    ReplyDelete
  3. Tu dia....banjir gitew kuahnye. Hitam berkilat, harus ler sedap. Kerang ngan udang hopefully banyak. ehehhe... :)

    Young man pun makan char kuey teow gak? hebat :)

    ReplyDelete
  4. Wooooo best gak pekena Char Keow Teow penang mari punya... lama beb tak menjamah...


    tapi aku suka gak otak-0otak kempas kalau takat 20pcs tu aku boleh habiskan sorang

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    diy polishing chrome part2 motorsikal

    ReplyDelete
  5. @ekabukanmakcikkau.

    macam tau2 ajerkan..hehehehe...takpe cuci mata dulu kat sini, mana tau boleh terjah one day

    ReplyDelete
  6. @ijan

    baru namanya char keow teow ijan kalau kuah tak banjir bukannya charkeow teow..

    dak kecik tue versi takde sayur punya...hahaha

    ReplyDelete
  7. @Afzainizam

    favourite tue otak2..dah kahwin ngan org johor harus la suka makanan sana gak..hahaaha

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...