Monday, November 21, 2011

Akhirnya Setelah 6 Hari Lewat....Alhamdulillah



Selamat Petang


Dah lama aku tak update blog nie,last update masa 09/11/2011 (Hari Selasa) hari tue..Pastu terus tenggelam. Bukannya apa sebab sibuk uruskan dan tolong kenduri adik ipar nikah pada 11/11/2011. Ingatkan baby nak keluar la masa tarikh tue tapi hampa. baby lagi suka golek2 dalam perut mamanya nie lama-lama. Sempat la makan nasi kenduri puas-puas.


Masa g check-up hari Sabtu (12/11/2011), pun still takde tanda-tanda sakit baby nak keluar. Family dari Penang dah datang dari hari Rabu nak menjaga aku dalam pantang tapi apakan daya baby taknak keluar masa tue. Terpaksa la diorang join venture menolong kat rumah kenduri. Puas la aku makan nasi kenduri hari Sabtu tue lepas balik check-up. Teguk air ais tak hingat dunia sampai batuk tak berhenti. Masih sempat la aku menolong kat rumah kenduri.


Hari Ahad (13/11/2011) masih sempat berjalan-jalan di Midvalley. Dengan harapan cepat la baby keluar. Dah puas tawaf Midvalley pun takde gak tanda-tanda sakit. Adoiiii laaa......


 Hari Isnin (14/11/2011), semua family aku dari Penang dah bergerak balik Penang. Ikutkan kakak aku yang akan jaga aku sepanjang dalam tempoh berpantang, baby pun tak nak keluar lagi...so dia terpaksa la balik. Takkan nak tinggalkan suami dia lama-lama.


Hari Selasa (15/11/2011) terpaksa g check-up lagi. Doktor Mimi Suria dah bagi tempoh 3 hari sekali dari hari Sabtu tue untuk datang check-up selagi baby tak keluar. Masa nie pun takde tanda-tanda turun darah ke...air ketumban ke....Bila doktor check bukaan kat bawah tue, dia cakap dah terbuka 2cm. Maka terpaksa la aku masuk wad hari tue.....Mujur semua baju dah packing dalam beg dan masuk dalam kereta. Bila check in kat KPMC, Kajang terus angkut jer naik wad...


ALHAMDULILLAH...SYUKUR KE HADRAT ILAHI, TELAH LAHIR SEORANG BAYI LELAKI KE DUNIA NIE...

TARIKH : 15/11/2011 (HARI SELASA) / 19 ZULHIJJAH 1432
MASA : 4:16 PETANG
TEMPAT : KAJANG PLAZA MEDICAL CENTRE, KAJANG
BERAT BAYI : 3.5 KG


Nantikan story seterusnya, pengalaman aku melahirkan putera keduaku tue....Gambar nanti aku upload ye..Dah seminggu baby lahir baru aku berkesempatan nak update citer. Maaf ye...


Perahan Otak : Tali Barut Comey

14 comments:

  1. tahniah. Welcome to ur new world baby. Date sama dengan anniversary auntie la hehe

    ReplyDelete
  2. wah...dah deliver upanya...tahniahhhhhh...alhmdulillah mama n baby selamat...pe nama baby?

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah..

    Tahniah ye Sis :)

    ReplyDelete
  4. wahhh..dah delivered ea. tahniah zie ucapkannnn. zie lak bila pikirkan sal giving birth ni...tetiba cuak woo. hehe

    ReplyDelete
  5. tahniah dear..semuge bertamabah ceria dengan kehadiran panglima sorang lagi...

    ReplyDelete
  6. Awak..tahniah sangat2..peluk cium untuk baby..selamat berpantang!!

    ReplyDelete
  7. Tahniah dan selamat menjalani proses berpantang.

    ReplyDelete
  8. Tahniah dan selamat menjalani proses berpantang.

    ReplyDelete
  9. thanks ye untuk semua kengkawan yang datang singgah bertandang dan tinggalkan ucapan..sayang korang semua

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.... segala penantian akhirnya terjawab sudah...

    Selamat menjalani hari-hari yang lebih ceria lagiii....

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    Convert Enjin Daihatsu YRV

    ReplyDelete
  11. tahniah..

    owh tarikh ni kakNo duk sibuk2 ngan bleeding kakNo..huhu xde rezeki kakNo kali ning..pastu terus kakNo 'hanyuuuut' nk singgah umah ni...sori ek kayrul...

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...