Friday, August 10, 2012

Rembat Oven Besar Punya



Selamat pagi


Dah selamat pakai pun oven baru tapi hari nie baru nak story2..


Padahal oven lama elok lagi tapi satu la masalah oven lama nie, kecik pastu bila nak buat kuih/muffin kena buat banyak kali keluar masuk oven.


Dari awal tahun nak beli oven, 04/08/2012 (Sabtu) baru berjaya beli...Lama giler tunggu. Dulu dah survey, sekali oven idaman plak habis stok...Terus pendam jer hasrat hati nie berbulan-bulan.


Cuba cari kat AEON Bukit Mahkota Cheras tapi stok dah abis, so try la plak kat AEON Cheras Selatan...mujur la ada stok lagi. Dah tak window shopping macam selalu..terus jer masuk bahagian elektrik, tunjuk Oven dan terus rembat.


 Oven Jenama ELBA


Tak hagak-hagak..Dah alang-alang beli terus rembat yang 50 liter punya. Kalau ada lagi besar pada nie memang aku rembat jer


Lepas tue balik rumah gelabah coz ruang nak letak oven sempit...Pasrah je la...


 Dapat PERCUMA Hand Mixer Jenama ELBA.


Memang bertuah betul la, memang aku teringin nak beli hand mixer pun...sekali dapat FREE..harus rembat


Oven Pensonic yang dah lama berkhidmat untuk aku, dari zaman bujang sampai la beranak dua.


Rupa bentuk bahagian dalam memang hazab la coz lepas guna lambat cuci, amek ko terus kekal taknak tanggal kotoran tue..Abis aku togelkan masa nak cuci dalam tue.


Tapi mujur la masih elok.


Lepas nie, oven lama nie akan memulakan perkhidmatan dengan mak aku plak. Selamat berjuang ye..


So saper terasa nak rembat OVEN RAYA, cepat2 la terjah AEON..

6 comments:

  1. teringin gak nak beli oven... tapi baru pindah kan.. tak tau nak letak mana.. pendam kan jelah dulu... next raya kot baru pk..

    ReplyDelete
  2. bolehla buat kuih raya byk²..

    ReplyDelete
  3. oven pensonic ni la yg tgh guna skrg ni. byk berkhidmat

    dah ada oven baru, lepas ni asyik baking je la ye. mest byk buat kuih raya ni

    ReplyDelete
  4. lepas ni sakan la mengoven..
    heheheh

    ReplyDelete
  5. wah seronoknyer soping sakan .. saya pun bajet nak beli hand mixer baru.. yg lama tu tunggu ari aje nak berkecai ko... lama guna tu dari anak dara lagi.. ni dah 10thn kawin .. tp menteri kewangan (somi la tu) tak luluskan ...

    ReplyDelete
  6. my wishlist oven...kawan sy pun beli sama la percuma mixer..how much eh

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...