Friday, September 13, 2013

Sambutan Hari Lahir HAIKAL DANISH



Selamat pagi....


Sebelum keja menimbun2 atas meja baik la buat enttri laju2...banyak nau gambar tak upload dalam blog nie....


Hari nie nak cerita kisah birthday Haikal Danish semalam....


Rasa macam dah hampir sangat x sempat nak menyambut birthday haikal semalam....kat opis semalam x abis2 la dok berzikir nak balik seawal jam 5 petang....maklum la birthday anak kan...


Satu benda maknya nie x masak apa pun...klu planning makan luar senang sikit angkut jer...tapi apakan daya semalam planning makan kat rumah mak mertua....so hati nie gundah gulana sangat sepanjang di opis....


Pukul 7 malam still jugak kat opis lagi...macam lipas kudung siapkan tender....maklum la bos nak bawa hari nie....kalau tak disebabkan bos tunggu kita siapkan...so terpaksa pasrah wat keja sampai siap klu x memang dah cabut awal....huhuhu

Pukul 7.15 setel semua keja...mendezup g kedai runcit nak cari bahan nak masak....semalam birthday, semalam jugak baru nak beli bahan memang rasa nak tertanggal la semua kaki tangan nie...

Tapi demi anak tersayang mama usahakan masak makan peberet kamu....walaupun mama dah penat sesangat wat keja kat opis...penat macam mana pun mama tetap nak kamu rasa air tangan mama nie dihari special kamu sayang...



First time menempah kek

Jenis kek : Coklat Fudge Cake @ Yomie Bake


 Haikal request nak kek angry bird atau kereta kebal....apakan daya jenis tue x de so terpaksa la ambik spiderman ye


 Macam berjanji plak...terjumpa plak lilin spiderman juga...hehehe


 Puding Jadung, Meehon goreng, sate willy dan sosej

Mee hoon goreng tue buat khas untuk haikal dan hadif...disebabkan diorang suka makan so mama siapkan sepantas kilat....

Mujur la tekak korang x demand nasi beriani ke...apa nasi yg pelik ke...kompem pening mama nak buat...bab nasi pelik nie mama memang x reti langsung


Cheest tart, finger nugget, cara berlauk

Kuih cara berlauk special dari tokmak....


 Aik dah berlapis dagu nampak???...nak lawan mama ke???...hehehe


 Budak paling over semalam...


 Happy birthday abang...penat ye nak tiup lilin bebanyak...hehehe


 Ini budak 5 minit sekali usha kek...maklum la super hero idaman...SPIDERMAN....dia ingat birthday dia kot tue yg over2 lebih...takpe lagi 2 bulan birthday adik plak...mama tempah superhero lain plak ye...


 Baca doa dulu sebelum potong kek...

Asik pun nak merasa potong kek jugak...takpe2 ambik mood potong kek abang dulu


 Kesayangan mama dan papa


 Potong kek sama2 dengan tok mak plak


 Muka bosan...berapa kali daa asyik nak kena testing potong kek...hehhee




 Cantik dan comel


 Sesi buka hadiah....abang dapat hadiah...adik pun dapat jugak


 Over betul adik berkaroeke malam tadi....


 Bakat terendam...mana tau satu hari nanti jadi ahli muzik terkenal...hehehe


Adik busy nak mandikan crocodile...


Nie la susahnya bila anak2 dah besar, birthday abang kena belikan hadiah untuk adik jugak...nampaknya birthday adik nanti, abang pun kena dapat hadiah jugak la....kopak mama ko nie nak...huhuhu


Janji korang happy dan sayang mama dan papa ketat2 tau.....

2 comments:

  1. happy birthday abang.
    semoga membesar dgn sihat dan menjadi ank yg soleh:)

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...