Wednesday, June 06, 2012

MAHALNYA ENFALAC A+...HUHUHU



Selamat tengahari

Dah macam chipmore aku rasa, sekejap ada sekejap hilang..

Dah ada nie nak meroyan kejap dalam blog...Hari tue dah puas meroyan kat Tuan Tanah sekarang nak meroyan dalam blog plak..Mana la tau kot-kot pekerja susu Enfalac A+ nie baca blog picisan nie..hehehe

Menyesal plak tak hangkut susu nie bebanyak bulan lepas. Kalau la aku tau harga susu nie nak naik banyak macam nie..aku dah borong untuk stok Hadif sampai umur 1 tahun...gggrrrrrr

Bukan aku sorang kot yang meroyan tengok harga nie...Ibu-ibu yang bagi anak minum susu nie pun mesti macam aku...Nak gugur jantung tengok harga susu...

 Kotak kiri - harga lama RM 61.50, kotak kanan - harga baru RM 65.90

Aduh geram sesangat..takkan sebab berwajah baru, harga naik sampai macam tue sekali..nie kira murah la..Ada satu kedai tue, jual RM 67.90....

Memang mencabar kesabaran aku betul la...

Sukatan susu untuk umur baby pun dah takde untuk kotak baru nie..

Maunya pening bagi yang baru jadi ibu-ibu nie...

Setiap bulan nak beli susu mesti kena survey semua kedai dulu baru beli...Baru-baru nie aku terus la g kedai kat Bukit Mahkota Cheras nie, bulan lepas dia jual susu Enfalac A+ RM 61.30...lagi murah dari kedai ubat cina kat Sungai Long la..Murah pun 20 sen jer...

Sekali ambik ko...tengok harga hari tue terus terpikir 100 kali, nak beli ke idak...Demi tumbesaran dan perkembangan otak....Pejamkan je la mata, terus rembat 5 kotak...

Pergi pulak kedai kat Sungai Long, sekali kotak lama ada lagi..baru RM 61.50....dah menyesal x sudah....Nak tak nak, aku rembat lagi 3 kotak....Bulan depan tak payah beli susu dah...Stok dah menimbun kat rumah. Dah boleh buka kedai susu plak

Mesti ada yang cakap, nak bagi susu anak nie tak elok berkira...tapi aku bukan nak berkira, nie dah kes mencekik darah tau...makin naik lemak peniaga-peniaga nie naikkan harga....

Aku rasa cukup Hadif setahun terus tukar susu lain. Macam Abang long gak..cukup setahun memang tukar susu...

Nak bagi susu badan, susu pun kais pagi minum pagi, kais petang nasib-nasib la dapat...Dah macam petua aku cuba memang kurang sesangat...Siang kena bagi susu botol gak..malam baru dapat susu fresh dari mamanya

Untung ibu-ibu yang bagi susu badan kat anak-anak...dah jimat belanja untuk beli susu formula..Memang tabik spring la untuk korang coz baby dapat khasiat yang berganda dari ibu....

Harap lepas nie jangan la harga naik lagi.......


24 comments:

  1. dulu anak sulung masa nak stop susu badan bg la susu ni..nasib dia x nak..mahal bebenau..nasib la dia mau dugro tu ja...bukan berkira tapi x mewah mana...huhu

    sabaq ye tuan rumah...

    ReplyDelete
  2. adehhh..by the time falsya dh ade nak nnt mesti kaw2 punye harga susu...

    ReplyDelete
  3. x de maknenyer kalau x naik. Semua brg mencekik darah sekarang ni....

    ReplyDelete
  4. my baby minum Anmum pun dah rasa mahal huhuhu...RM46.50...nasib la ada susu badan lagi...perah perah pun dapat bawak balik 4 botol je..takpelah susu formula pun susu jugak

    ReplyDelete
  5. hi.
    kalau kt kb ni x dapat dgn harga rm 65.90. tapi rm7.90. ada tpt rm 67.50. mau nanges stiap minggu. haha.

    eh tahukah pbezaan diantara enfalac biasa dgn enfalac A+...??

    ReplyDelete
  6. sukatan susu ikut umur baby tu ada kat paket dalam.. anak saya pun minun susu ni. biasa beli yg dlm tin. baru smlm beli yg dlm kotak sbb yg dlm tin sume dah abis stock supermarket.

    ReplyDelete
  7. Daripada yang tin punya? From rm85 to rm92!!! Mmg cekik darah. Betul, kita ikhlas nak susukan anak dgn susu yg elok (i know susu terbaik susu ibu but sy punya kes bkn kais pagi/petang dah...kais takde terus!). Mmg company ni take take advantage.

    ReplyDelete
  8. afiqa:i ada jual susu enfalac a+ 200gm only rm17.secrtn 24 pack.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai, ada jual lg x? Email sy yanna_ae@yahoo.com

      Delete
    2. yang 1.3kg ada jual tak..berpa harganya?

      Delete
    3. ada jual lg tak? email sy blh aznanrahman@gmail.com

      Delete
    4. Ade lg x jual susu nie?email sy bole nurulfazureen@ymail.com...

      Delete
    5. Ad jual lagi x? Email sye ezzafarizasaharudin@yahoo.com

      Delete
    6. Ad jual lg x enfalac A+..email sye ezzafarizasaharudin@yahoo.com

      Delete
  9. @Anonymous masih ada stok enfalac a+?

    ReplyDelete
  10. @anonymous

    ada lg stok enfalac a+??

    ReplyDelete
  11. @Anonymous
    kalo ada stok enfalac a+,contact sy di https://www.facebook.com/irmayariani.kamalsha..thanx

    ReplyDelete
  12. Assalamu’alaikum.. nak kongsi kepada semua
    ENFALAC A+/ ENFAGROW 2013
    Harga Susu 2 baby termurah di pasaran. Dapatkan stok sementara masih ada.


    Enfalac A+ (Step 1)
    = RM 59.90/box @ 600g

    Enfagrow A+ (Step 3)
    = RM 38.90/box @ 600g

    *produk di import dari Thailand. Namun telah disahkan kandungan sama dengan Malaysia. Pembungkusan sahaja yang berbeza.
    Kandungan enfalac A+:
    1. tidak tercemar
    2. Enfalac Halal – telah disemak dengan JAKIM
    3. Susu yang diluluskan Kementerian Kesihatan – telah disemak dengan KKM

    Diguna sendiri oleh anak saya.jadi saya dapat rasa peritnya kenaikan harga

    Hubungi Najib: 012-5141881
    Emel : susumurahimport@gmail.com
    COD : seluruh perlis /kodiang/ jitra
    facebook : susu murah (gambar enfalac A+)


    1. Stok susu yg di bekalkan adalah dijual secara pukal iaitu minimum 3 kotak / 6 kotak utk setiap pembelian.

    2. Sebaiknya order 1 atau 2 minggu awal untuk mengelakkan sebarang masalah.

    ReplyDelete
  13. halal ke enfa ?
    lambang halal bkn dri jakim...

    ReplyDelete
  14. Saya ada jual susu S26 step 1, Enfalac, Enfapro dan Anmum step 1 dengan harga klinik. Sesiapa yang berminat boleh sms/whapsapp: 012- 6985712.

    S26 Step 1
    = RM 245 @ 3 kg

    Anmum Step 1
    = RM 145 @ 2.4 kg

    Enfalac A+
    = RM 450 @ 4.8 kg

    Enfapro A+
    = RM 430 @ 4.8 kg

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum.....nak oder enfagrow A+/enfalac A+/S26 pada harga Yang BERPATUTAN ....produk dari Thailand, produk mmg sama dgn enfa dr M’sia..more info email reazaraiza@yahoo.com, call 017-8345320

    MALAYSIA:
    enfagrow A+ 600g = RM 41.90
    enfagrow A+ twin pack = RM 81.90


    BANDINGKAN DGN

    THAILAND
    enfagrow A+ 2.4 kg (600g x 4pack) = RM 147.90.

    ReplyDelete
  16. salam....sy ada jual susu enfagrow murah step 3 1.3 kg perisa ori rm85 sekotak amik lebih rm80 sekotak call/whatsapp 0172794115

    ReplyDelete
  17. boleh saya tau kedai ubat dekat sungai long tu nama apa?

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...