Wednesday, June 20, 2012

over tidur sampai jatuh katil



selamat pagi

sian kat abang dan adik malam tadi. masing2 tido awal...kalau tak tidurkan maunya tengah malam kang baru tido...

dulu abang jer tido lambat,sekarang dah berjangkit kat adik plak...huhuu

malam td naik katil jer terus tido tak sedarkan diri anak dan maknya....

tiba2 terdengar adik nangis, mata rasa macam gam so traba-raba la cari adik...rupanya adik dan abang dah takde kat katil..sekali tengok dua2 dah tergolek tido kat bawah..mujur la papanya dah letakkan toto kat tepi katil...cepat2 angkat dia dan susukan, terus dia tido sampai ke pagi...

musykil aku, macam mana adik boleh tergolek jatuh katil...kalau abang dah selalu sangat tergolek. adik baru 7 bulan pun dah pandai join jatuh katil. abang dulu first time jatuh masa dalam pantang...suka benar tido atas dada aku, sekali maknya pun tertido dan dia pun tergolek elok jer jatuh dari sofa...bila papanya tanya mcm mana abang boleh tido kat bawah padahal mamanya kat atas sofa....aku kompem la dia tergolek jatuh dan mujur juga letak tilam tepi sofa masa tue...elok jer jatuh, takde nangis dan sambung tido ngan nyenyaknya....

abang elok jer tergolek jatuh tepi katil,adik plak jauh giler dari katil...

bila bagi tau mr shah jer, mula dia wat firasat konon aku yg terajang bebudak tue sampai jatuh katil...sampai hati tau cakap macam tue....

sampai sekarang aku masih musykil macam mana adik boleh join abg terjun bawah...mujur la katil tue tak tinggi...kalau x ntah la....

nampaknya lepas nie kena wat benteng bantal keliling katil kalau x ada lagi aksi terjun katil....

Published with Blogger-droid v2.0.6

8 comments:

  1. ya ALLAH..nasib baik la ade toto..bahayanye lahai..

    ReplyDelete
  2. @Falsya

    mujur la papanya dah letak toto kat tepi katil siap2..kalau tak maunya kesakitan bebudak jadtuh katil...

    maknya tidur terbongkang tak sedar diri, jadi la macam tue...hehehe

    ReplyDelete
  3. dah besar anti memang lasak adik beradik ne ek.. kena attention siket.. :)

    ReplyDelete
  4. kena sekat betul2 masa dia tdo :D

    ReplyDelete
  5. kesiannya dua beradik nie..
    nasib dah hampar toto...

    ReplyDelete
  6. @Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

    tak payah tunggu besar, kecik2 nie pun dah tunjuk taring lasak melampau

    ReplyDelete
  7. @Ardini Humaira

    tu la kena waspada lepas nie..

    pagi tadi pun adik jatuh lagi katil..aduh la..

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...