Monday, January 31, 2011

Part 7 : Kesabaran Teruji



Saat bertukar kepada minit....minit bertukar kepada jam.....

Setiap jam pulak penentu segala yer.....

Setiap 25minit sekali nurse akan check wife aku....dia nak tgk setiap minit berapa cm dah bukak.....nurse ckp ngan aku kene tungu 10cm baru blh masuk bilik bersalin kalau x baby x lah nak keluar lagi......

 10CM...tak tau panjang maner?????...dah g tgk kat pembaris korang....klu takde gak...g beli dlu......baru sambung baca.....

Setiap minit ni lah yg buat aku berserabut kepala otak nie...Setiap minit ni la aku dpt nengok wife aku dok menahan sakit yg amat sgt .......

Aku pun ape lagi aku yg x tahan melihat wife aku sakit aku pangil nurse ambik wife aku masuk bilik bedah......nurse ngan doktor siap nasihatkan lagi kalau dah mula ngan bedah,  anak kedua dan seterus yer pun kene bedah gak....sajer jer doktor nak takutkan aku...mentang2 la aku mentah bab2 nie...blh plak nak berlawak...

Aku pun ape lagi aku cakap setuju ajer tapi yg aku pelik tu wife aku boleh lak x nak ish...ish...ish....aku dah tak sanggup ni tengok dia menahan sakit giler,  dia pulak yg x nak......

Aku cube pujuk2 pun x berjaya dgn alasan dia nak rase besalin cara normal......nak x nak aku ikutkan jer la rentak wife aku bersalin cara normal........lepas aku solat magrib masih lagi belum 10cm....

Asal la lame sgt dia nak bukak aku rase mcm nak tolong bukak kan jer biar cepat cikit keluar sebab dah x sangup melihat wife aku mengadu sakit sangat kat selurus pinggang...kaki sengal2 la dan sewaktu dengan nyer........hehehe bile aku citer mcm ni jgn pulak korang takut nak lahirkan anak gan cara normal biasa la aku memang x dapat rase...tengok muke wife aku pun dah tahu mcm mane rase sakit yer ish...ish...ish nasib baik aku di lahirkan seorang yg bernama lelaki hehehe...''(selamat)

BERSAMBUNG.........''               

4 comments:

  1. tu la..nasib jadi lelaki..huhu

    ReplyDelete
  2. e.d.y.: nasib jadik lelaki...klu jadi 2alam camner tue....hehehe

    ReplyDelete
  3. that's y kena hargai isteri...bersabung nyawa nak lahirkan zuriat :)

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...