Tuesday, August 09, 2011

Badak Berendam dan Mee Kari Spender



Dah petang-petang macam nie, macam-macam menu yang teringin nak makankan????....


Nie menu berbuka semalam, walaupun dah ada pulut panggang...tetap la aku masak menu lain gak. Takkan nak melantak pulut panggang jer...


 Badak Berendam


First time dalam hidup aku makan nie dan first time gak aku buat. Memang senang giler la. Macam buat buah melaka gak tapi inti dalam tue tukar kepada inti kelapa. Nak cuba buat macam aku gak???...Jom skodeng rumah Ika. Nak tengok resepi di SINI ye. Memang terbaik la..hehehehe..puji diri sendiri, siapa lagi nak puji kalau bukan aku yang puji. Tukang masak yang amatur macam aku pun boleh buat..takkan korang tak boleh kot.....


Mee Kari Spender


Aisey..gambar kabur la plak. Mee kari nie bukannya aku letak spender @ seluar dalam kat dalam tue tau. Kang ada plak yang imagine ada spender dalam tue. Yang nie memang aku takde resepi, aku main campak2 jer apa bahan yang ada dalam peti ais. Memang marvelous la. 


Bila aku tanya Tuan Tanah macam mana Mee Kari aku tue...


Slumber jer dia cakap "Nie la Mee Kari Spender"


Aku pun tak tau apa motif perkataan spender kat belakang tue. Adakah laki aku nie pernah makan mee kari letak spender?????...kwang kwang kwang...Dia cakap semua cukup rempah dan kalah kari mamak la. Kembang kuncup hidung aku nie...Nie yang nak buat Mee Kari Spender tiap-tiap hari...hahahahahha


Jangan korang nak masak mee kari nie taruk spender cukup...hehehehe


Perahan Otak : Tali Barut Comey


25 comments:

  1. hahahha spender yg tkthn tu..kena tukar nama lain yg lebih komersial..ekekke

    badak berendam tu mentua pnh buat tp kita tk blh lah sbb kuah santan..kalo gula melaka mmg kita hantu lah..

    ReplyDelete
  2. HAHAHAHAHA MEE KARI SPENDER..

    TP TGK MCM SYOK JE..KEKEKE..

    ReplyDelete
  3. Cantik lak si badak2 letak mcm2 kaler..:)

    ReplyDelete
  4. mee kari spender rancak la nama

    ReplyDelete
  5. ooobadak berendam namaya benda tu hihi
    kite panggil blop2 trapung2 hahaha
    faberet tu beb!
    mee kari sedap..tp mee kari spender lg sdap cuma kurang selera bila dgr pktaan spender hahaha

    ReplyDelete
  6. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    ”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip servis bleeding brake kereta

    makkk aiii sedap nampaknyerrr..... aku cari kat tempat aku Mee kari tapi tak menyelerakan pulak... mahal plak tu RM 4.50 ... mahal kan

    ReplyDelete
  7. first time dgr mee kari spender.. betul2 terkejut.. hahahhaa

    ReplyDelete
  8. uiii takut dgr namanye...hehe mcmn rasa die sedap tak?

    ReplyDelete
  9. Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. @MrS. F!zA

    sajer kasi lebih pemes bila letak nama tu..hehehe

    ReplyDelete
  11. @THE LEKAT LEKIT STORY

    tue yang confius gak...maybe Tuan Tanah pernah termakan mee kari mamak yang letak spender kot...hahahhaha

    ReplyDelete
  12. @CT NoArIzAh ArIs

    buat colour2 baru semangat sikit nak melantak dengan banyak

    ReplyDelete
  13. @Jue

    nie pun first time buat badak berendam tue..

    ReplyDelete
  14. @Afzainizam

    kena buat sendiri namanya tue...baru puas dan berbaloi nak makan

    ReplyDelete
  15. @ZaNa aDieyZa

    jangan terkejut plak..sajer je letak nama tue...hahahha

    ReplyDelete
  16. @Mamaleesya

    memang terbaik la...abis licin semuanya

    ReplyDelete
  17. @fahmie firas

    salam kenal fahmie..lepas nie jangan segan2 singgah sini lagi ye

    ReplyDelete
  18. Haha.cmtu pun boleh.HAHAH. spender pun spender la,jnji sdp.

    Tak Senonoh Kat Bazar.

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...