Thursday, August 11, 2011

Makan Sampai Muntah Di Red Wok, Bangi



Bestnya hari nie kerja sampai pukul 11 pagi jer pastu boleh balik..Yes la

Bukan saja-saja dapat awal coz kawasan area opis nie takde elektrik dari pukul 11 - 4 petang. Takkan nak tunggu dalam gelap dan panas kot..Bos dah bagi green light harus la cabut. Hehehehe..boleh la merewang sampai KL ini hari...


Malam tadi aku ada check up bulanan ngan doktor mimi suria kat KPMC. Ambik malam punya check up senang. Kalau siang, selalunya Tuan Tanah tak dapat join sekaki. So takde peluang nak tengok perkembangan baby.


Semalam baby adalah sangat aktif, sepanjang masa tunggu giliran asyik la menendang-nendang perut aku nie. Tak sabar nak jumpa doktor ye.


So far, perkembangan semua ok. Semalam ingat dapat la tengok muka baby bila doktor buat scan 3D..apakan daya, baby nie kan pemalu orangnya, asyik la dia tutup muka tue ngan tangan. Nak surprise kan mama ngan papa ye...


Lepas tue kena ambik darah plak. Disebabkan kekurangan darah terus ajak Tuan Tanah g melantak. Padahal ambik sikit je darah bukannya satu beg darah pun..hehhehehe


Ye la berbuka pun ala kadar sebab nak kejar appointment tue. Perut pun masih lapar lagi...terus ajak Tuan Tanah cari steamboat. Tekak ngada-ngada nak makan steamboat plak.


Terus ajak Tuan Tanah try pot baru kat Bangi. Nie semua gara-gara tergoda baca entri kakak angkat aku la nie..kat SINI. Apa lagi ngada-ngada tekak nie nak try gak...
 Red Wok Restaurant jadi pilihan kami


 Photographer Tegar keletihan yang amat...sampai jer terus tido. Aman betul la kitorang nak makan..hehhehe


 Suasana kat dalam tue..Masa nie semua dah abis makan, tinggal kami yang baru nak start melantak. Makan secara buffet, ambik la sebanyak mana korang nak makan, janji kena abiskan kalau tak setiap makanan yang tak di abiskan kena caj.


 Sos Cicah dan butter untuk masak memasak


 Decoration yang cantik


 Bahan-bahan yang jadi mangsa kami malam tadi


 Dan lagi..sebenarnya nak ambik lain lagi tapi tong perut nie kecik jer so agak-agak je la ambik. Tak elok membazir


 Kerja-kerja memasak. Kami ambik set Sizzling Steamboat. Boleh pilih nak sup ayam atau tomyam. Kitorang ambik sup ayam jer coz aku mana boleh makan pedas


 Ambik ko, depan kaunter lagi port kami...hahhaha


 Mangkuk aiskrim kedua aku...Tuan Tanah jer 3 mangkuk. Memang terbaik la aiskrim dia. Rasa macam nak tapau je..hehehehe


 Muka kepuasan lepas berjaya melantak dengan jayanya


 Apa lagi bayar le..Ambik set sizzling steamboat nie kena RM 33.00 seorang tapi kalau ambik set steamboat kena RM 28.00 seorang


 Dah nak balik pun, anak aku nie tido tak sedar diri lagi


Dah kosong...semua dah balik. Tempatnya pun luas la..


Kitorang sampai sana lebih kurang 9.30 mlm. Masa nie dah tak ramai orang. Mungkin diorang yang berbuka semua dah balik. Dapat makan ngan aman.


So kalau nak makan kat sini datang lepas orang berbuka la. Takde la nak berebut-rebut ambik makan. Pastikan perut betul-betul kosong dan tengah kelaparan, kalau tak rugi tak dapat makan macam-macam. Akan ada sesi terjahan semula ke sini.


Siapa nak terjah tempat nie, tempatnya berdekatan seksyen 7, Bangi. 


Nie alamatnya :

Red Wok Restaurant
Lot PT 70550, Jalan Kajang Impian 1/2
Taman Kajang Impian
13650 Bandar Baru Bangi
Selangor
Tel : 03-8927 4100


* Tempat nie bukan kat kajang tau, walaupun nama jer taman kajang impian. Betul betul tepi jalan.


Perahan Otak : Tali Barut Comey


20 comments:

  1. kat sini memang maveles!! hehe sedapkan? hehe

    ReplyDelete
  2. Redwok mmg bes.mknn byk gile choice,tp g sane kne pastikn perut btol2 kosong bru best mkn.HAHA.

    Tak Senonoh Kat Bazar.

    ReplyDelete
  3. kalo mkn yg derang masak ala carte tu pun sedap..u should try ok..tp mmg berbaloi makan kat red wok ni..apasal xroger..dekat je dgn rumah saya tau

    ReplyDelete
  4. menarik. Nasib baik jauh kalo tak dah serbu

    ReplyDelete
  5. menarik. Nasib baik jauh kalo tak dah serbu

    ReplyDelete
  6. salam.

    lama dah tak makan steambot nih! lagi2 kat redwork ni.. memang meleleh habis. grrr. lapar!

    ReplyDelete
  7. @Abe Goreng

    betul..betul...perut memang kena kosong, baru berbaloi

    ReplyDelete
  8. @Fitri Senin

    baru first time cuba kat situ. lain kali nak cuba ala carte plak la.

    tak tau la plak awak area situ...

    ReplyDelete
  9. @Mamaleesya

    ala ciannya. takpe kalau lalu kajang, boleh la singgah ye

    ReplyDelete
  10. @Cik Anita

    bestkan makan kat situ. rasa rugi plak banyak yang tak cuba lagi. akan singgah lagi nanti

    ReplyDelete
  11. perghhh akak....kurang pahala pose den..hehehehe....cam best jek..nanti leh ar ajak kandajebat gi mamam sana...hehehe

    ReplyDelete
  12. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    ”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip Pemeriksaan servis kereta

    woooo sampai lena kenyang betul tuuuu..... mmg best lahhh sesekali melantak cam ni mmg best apa... murah gak tu....

    ReplyDelete
  13. @Dinda Iva

    memang best iva..jangan lupa singgah sana tau..berbaloi

    ReplyDelete
  14. @Afzainizam

    memang terbaik la makan situ dan berbaloi sebab murah jer

    ReplyDelete
  15. kak org dah singgah...tergoda punya pasal..hahaha...pergi masa berbuka memang padat orang..tapi puas hati cuma kuah tomyam dia masin gila...alamak..hahaha..tq kak kongsi kat sini..nanti kita update k...hehehe

    ReplyDelete
  16. Ada daging kambing x?

    ReplyDelete
  17. saya x pasti la..rasanya x de la

    ReplyDelete
  18. ape beza set steamboat dgn sizzling steamboat ek?

    http://pelitahiasan.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada perbezaan antara steamboat ngan sizzling steamboat nie...klu steamboat kita just boleh masukkan bahan2 mentah dalam sup ayam/tomyam jer..macam rebus la...klu sizzling steamboat plak kita boleh rebus dan bakar sekali...

      Delete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...