Friday, March 09, 2012

RESTORAN D'ONE STEAK



Selamat petang

Hari nie tak larat sangat nak update blog coz tiba-tiba diserang demam dan masih kuat nak g kerja lagi.
Aku baru cuti Selasa la sebab Abang long demam, malas la nak cuti lagi.
Makanya makan je la stok ubat demam yang ada untuk cepat sihat

Nak story port melantak yang aku dah terjah...kali nie port yang diperkenalkan oleh seorang peminat Jalan-Jalan Cari Makan....

Sebab pakwe handsome a.k.a Qie yang perkenalkan...harusla aku terjah....

Restoran D'One Steak


Sebelum layan menu kitorang..layan muka-muka yang kebosanan menunggu makanan sampai...

Walaupun tak makan, menunggu mama, papa dan abang long makan pun bosan gak tau..last2 dia tertidur sendiri

Abang long yang masih mengantuk...bila dah bagi nasi goreng kegemaran, abis gak satu pinggan


Nasi goreng - abang long

Black Pepper Steak - aku punya

T-Bone Steak - Tuan Tanah punya

Milo ais, asam jawa dan limau ais

Decoration dalam kedai

Harga untuk makan di situ

Masa hari pertama keluar kat rancangan Jalan-jalan Cari Makan...terus kitorang terjah petang tue gak..Ya-ampun, ramai giler org siap sampai kena berdiri tunggu turn. Aku g la usya kedai tudung sebelah restoran nie..Setengah jam kemudian, aku tengok yg dok tunggu2 pun tak dapat lagi makanan walhal air dah tinggal setengah ditegok..hehehhe

Dua minggu kemudian, baru terjah semula.


Overall makanan disitu mengecewakan anak tekak aku nie la..bagi orang lain tak tau la...bila dah masuk Jalan-Jalan Cari Makan mesti la kita expect tempat tue sedap dan berbaloi....Nie dah la daging dia macam liat dan nipis pastu tengok hiasan kat makanan tue memang mengecewakan la...

Aku rasa cukup la first and last aku g situ....

Nie alamat restoran tue, kalau korang nak terjah:
D'One Steak Restaurant
No. 1 Jalan 6/7B, Seksyen 6
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor Darul Ehsan

7 comments:

  1. nice entry..

    jom terjah entry afiq yang baru
    http://afiqyassin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. ermmm..ptg2 nie kan bile tgk semua makanan terasa lapar jer..perut dh berbunyik dh mintak makanan..hahaha..

    ReplyDelete
  3. biasa je..kita pernah try....anak tekak kita kurang terimalah...

    ReplyDelete
  4. @cik Jue Aka Ibu Farisyah

    betul tue cik jue..biasa jer rasanya..rasa rugi jer try

    ReplyDelete
  5. @Tina Othman

    tak pergi pun takpe tina..buat makan hati jer nanti..hehehe

    ReplyDelete
  6. @Falsya

    falsya, tengok memang terliur tapi rasa belum tentu la

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...