Thursday, March 03, 2011

DI SEBALIK TABIR BLOG




 Disebalik Tabir Blog...macam-macam maksud tersurat dan tersirat muncul dalam kepala hotak aku nie bila tengok tajuk tue...


Mula-mula mari berkenalan dengan empunyer empayar blog SEINDAH SALJU dulu...



Mesti la muka aku dulu...Tuan Tanah. Blogger muda remaja selalu panggil aku abang shah jer...Bukan apek yang belakang tue tau...Yang segak bergaya dan paling macho abad nie...Nampak tak????...Tak Nampak!!!!....Lagi 3 hari la tue...





Sekarang baru berkenalan ngan wife aku pulak - Tali Barut Comey. Comel tak???...hehehhehe...saper la nak puji isteri comel kalau bukan aku sendiri yang puji....hahahhaha..


Yang tersipu-sipu malu tue - photographer tegar. Baru berusia 2 tahun 6 bulan...Bulan 9 nie baru 3 tahun. Ini memang anak mama betul la...pantang mama hilang mula la mencari..Kalau aku hilang boleh lagi dia buat derk jer. Kalau mama dia hilang, mau dia g buat report polis..suruh en polis tolong carikkan...heheheehe


Aku rasa susah nak carik blog suami isteri..betul tak??? saper setuju angkat kening....haaaaaa....aku dah nampak...kasi itu kening turun balik. Selalu korang akan jumpa blog suami, blog isteri, blog awek cun, blog pakwe harapan bangsa....sekarang korang dapat pakej lagi kat blog kitorang. Macam-macam ada...Tak perlu nak jelajah banyak tempat..Dtg sini macam-macam citer best korang boleh baca. Santai gi tue. Takde la berat kepala bila masuk sini.


Kalau la aku tak terjebak dalam dunia blog nie...Aku masih terkial2 main tenteng lagi kot....hehehehe...gurau jer. 


Aku kalau takde blog, mestilah aku layan main PS2 jer...sanggup la 3 hari 3 malam, muka aku jer mengadap depan PS2 tue. Dalam dunia maya, selalu aku rajin layan main Facebook jer...dapat buat jejak kekasih kasih kengkawan lama. Sekarang musim orang berfacebook, mesti la aku pun join sekaki...kang dikata ketinggalan zaman pulak. Mak aku pun berfacebook juga..Aku mestilah tak nak mengalah. Wife aku pulak sibuk la menjelajah dari satu blog resepi ke satu blog resepi. Makin sihat la aku lepas nie.... Semakin meletop dan mantop skill masakan dia...puji lagi bini aku....


Blog nie memang la tersangat penting untuk aku. Tempat aku nak meluah rasa dan nak kongsi citer-citer sensasi kami sefamily kat korang. Keluarga bahagia la katakan...weaaaakkkk....ada pulak yang muntah hijau kat sini...Blog nie juga aku nak tunjukkan bakat terpendam photographer tegar. Mana la tau ada photograher handalan usha kat sini ker...boleh ambik anak aku jadi photographer sambilan..


Blog yang wajib terjah..mestilah blog En. Ben. Suka baca bebelan dia yang memang bernas tue...Dari blog dia juga aku berkenalan dengan blogger-blogger lain.


Korang rasa macam best jer aku mengarut kat sini. Korang nak mengarut juga..TERJAH SINI



Perahan Otak : Tuan Tanah


24 comments:

  1. semua comel belaka.....chewaahhh...suka bab photographer tegar tu..kim salam eh kat anak tu bapak..ehhhh....bro shah...hahaha...nasib baik aku xde anak lagi....

    ReplyDelete
  2. hello pak karot haha..
    de best gak n3 ni abg shah..
    alahai anak mama upenya photografer tegar tu. ngat anak papa.. sabau jelaa yea abg shah.

    ReplyDelete
  3. salam,
    mengunjungi disebalik tabir blogger;p
    dtg dr blog abg ben;D

    blog apisv2

    ReplyDelete
  4. mengunjungi rakan segmen en. ben

    http://diarialeesya.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Semangat untuk terus berblogging...
    Semoga kita semua berjaya...yeah...
    *wink

    ReplyDelete
  6. comot mai dari belog abg ben..segmen DI SEBALIK TABIR BLOG...alopp..salam kenal2...^_^

    ReplyDelete
  7. buat spotcheck dari BA

    salam kenal

    ReplyDelete
  8. akak buat blog sebab nak share kenangan bersama anak-anak dan cucu-cucu..nanti bolehlah mereka tenguk nanti bila akak dah tak ada lagi..

    ReplyDelete
  9. Dinda Iva : photographer tegar kim salam balik...hehehhe

    ReplyDelete
  10. apezs shah : kalau dah asyik bergayut ngan susu cap gantung lagi...haruslah anak mama...hehehhe

    ReplyDelete
  11. apisv2..thanks sudi melawat sini

    ReplyDelete
  12. mamaleesya : thanks sudi dtg...nanti kita ziarah kembali

    ReplyDelete
  13. Lulu Caldina : betul tu...ca yok...

    ReplyDelete
  14. kak ina KL : sama la kak...nie je la dapat tinggalkan untuk anak cucu nanti

    ReplyDelete
  15. salam kenal...dari blog abg ben...nice 2 know u....flying kiss utk ank abg shah eh...nak reserve utk ank sendiri nanti...comel!!

    ReplyDelete
  16. GadisQamPonk : salam kenal gak...wah dah ader orang book photographer tegar la....hehehehehe

    ReplyDelete

Thanks kat korang yang sudi tinggalkan comment kat sini...

Nanti bila aku ada masa, aku balas korang punyer comment erk...sabar erk...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...